Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі освятили новий вірменський храм – найбільший у всій Східній Європі

|«« «« »» »»|

На цю подію вірменська діаспора чекала 15 років. Саме тоді розпочалось будівництво масштабного храмового комплексу. На церемонію освячення приїхав діючий 132-й верховний Патріарх і Католикос всіх вірмен, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін ІІ.

Нова церква має велику кількість унікальних барельєфів, які виточували протягом багатьох років. Тепер для усіх вірян є важлива духовна та культурна споруда - Вірменська Апостольська Церква Святого Григора Лусаворича. Окрім представників різних церков, на урочистий захід завітали тисячі вірян, меценати, влада міста та області. 

Біля церкви Верховного Патріарха зустрічав міський голова Дніпра Борис Філатов. У Дніпровській мерії переконані: з відкриттям цього храму для вірменської громади міста починається новий етап.

«Це свідчить про те, що люди справді хочуть жити тут – будувати храми, створювати спільне майбутнє. Наше місто багатонаціональне. Воно стало рідною домівкою для різних громад. І міська влада підтримує розвиток кожної, щоб вони відчули, що Дніпро для них – рідне місто», – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Голова обласної ради Гліб Пригунов також відзначив цю визначну подію:

«Дніпро - дуже толерантний і полікультурний! Таких - не багато! У Дніпрі дуже добре уживаються, дружать, співпереживають один одному люди самих різних національностей і віросповідань! Ми всі разом, українці, євреї, вірмени, святкуємо і Хануку і Великдень, і так само, не будучи католиками, всі разом - католицьке Різдво, а потім православне Різдво! Всі разом ми встали на захист нашої батьківщини, коли прийшла війна! І ніхто не боявся, що єврея чи вірменина називали українцем! Ми дійсно стали свідками народження нової нації - нації, яку об'єднало наше місто, об'єднала наша країна! Сьогодні ми радуємося хрещенню вірменської церкви, яка стала ще одним символом в нашому місті - символом віри і толерантності!».

«Це велика радість, що не згасає. Наші віряни отримали довгоочікуваний храм. Велика подяка всім, хто сьогодні був присутній тут», – сказав єпископ Маркос Оганесян.

Суботнього ранку на освячення церкви зібралися священнослужителі зі всіх вірменських храмів України, духовні лідери релігійних громад і ще близько 2 тис. гостей з України та світу.

«Ми дуже любимо Україну. Ми тут – як свої. Сьогодні надзвичайний день для всього вірменського народу. Ми – християни. І нам дуже приємно, що в Україні збудували цю церкву. На цей день ми довго чекали», – розповідає подружжя Багдасарян – Джоні та Роза.

Gorod.dp.ua на Facebook.

9  

koslovvv  (18.03.18 08:59): Очень символично - храм стоит в начале проспекта имени армянина Сергея Нигояна.
Инти  (17.03.18 21:46): Все! Готовтесь! Днепр- это истинна армянская земля и нашему храму 5000 лет до нашей эры.
Интер  (17.03.18 18:25): Я светский человек, но категорически против оскорблений в адрес верующих независимо от их религии. Главное, чтобы религия несла мир и не делила людей на "верных" и "неверных"...и была отделена на деле от государства.
прохожий  (17.03.18 18:10): "В Великий пост в Иерусалиме грянул скандал. Представитель Армянской патриархии в храме Гроба Господня священник Самуил Агоян вдруг заявил, что Благодатный огонь не настоящий (он сходит в том самом храме на православную Пасху)"
)))(((  (17.03.18 17:36): Этих культовых сооружений уже как мух на свалке. Да и если реально смотреть, НЕЛЬЗЯ в Украине открывать храмы-церкви-костелы-... других религий. Кроме Православных. А другие? Пусть у себя на своей Родине строят и пропандируют свои убеждения. А Филатов??? Напоминаю - Украина СВЕТСКОЕ государство. Посему чиновнику запрещено присутствовать на подобных мероприятиях.
шелковица  (17.03.18 15:28): очень красивый, пусть таких зданий в нашем городе будет больше Обговорення: 1
Василь  (17.03.18 15:08): Ми українці вітаемо дружніх армян з відкритям храма! Обовязково відвідаю і помолюся за армянина Нагоняна. Царствойому небесне! Обговорення: 1
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті