Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
06:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на станції метро «Покровська» відкрили виставку картин центру інклюзивної творчості

У Дніпрі на станції метро «Покровська» відкрили виставку картин центру інклюзивної творчості
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпрі на станції метро "Покровська" відкрили виставку картин центру інклюзивної творчості. На ній представлені 7 малюнків дітей та підлітків із вадами розвитку.

Також в експозиції представлені роботи студентів та мисткині з Дніпра, розповіли Суспільному організатори.

Один з малюнків на виставці – 13-річної Катерини Дмитрієнко. У дівчинки дитячий церебральний параліч. За словами її матері Ірини Дмитрієнко, у доньки складнощі у вимові та рахуванні. Катерина каже, любить малювати море.

"Я малювала сонце, хмару, небо, квіти, траву, корабель намалювала", – розповіла авторка картини Катерина Дмитрієнко.

У 19-річного Олега Симонова синдром Дауна. Для виставки хлопець намалював морський пейзаж та себе у ролі капітана.

"Мрію поїхати до океану, наприклад на Мальдівський архіпелаг. Вдома дуже багато приладдя для малювання", – каже автор картини Олег Симонов.


Керівниця центру інклюзивної творчості Людмила Журавель працює з дітьми та підлітками із синдромом Дауна, аутизмом, розумовою відсталістю, дцп та епілепсією. Каже, уроки малювання допомагають її вихованцям розвиватися.

"Арттерапія для роботи з особливими дітьми, це психологічний метод, який допомагає їм усвідомлювати не тільки навколишній світ, а й цілісність навколишнього світу, а також розвиває дрібну моторику цих дітей", – розповіла керівниця центру інклюзивної творчості Людмила Журавель.


Оксана Шейко, мати 13-річної Марії, каже: ця арттерапія допомогла її доньці вирішити проблему з вимовою.

"У школі, в дитсадочку вона любить малювати. Але вона зазвичай малює такі масляні, знаєте, малюнки, не чіткий малюнок там чогось, а ось саме, щоб маслом, оце вона любить", – зазначила вона.


За словами організаторки виставки Яни Тютяєвої, на станції метро також представлені роботи студентів одного із вищих навчальних закладів та мисткині з Дніпра Єлизавети Барсук.

"Дуже важливо проводити такі виставки, бо зазвичай ми представляємо роботи дітей, котрі не можуть знаєте похизуватися своїми роботами, бо зазвичай вони відгороджені трошки від світу. Ми вже раніше проводили подібні заходи у метро, але це знаєте зазвичай одна локація, один захід на декілька годин. А тут у нас є можливість провести захід аж на 3 дні", – каже організаторка виставки Яна Тютяєва.

Олександр на захід завітав випадково, коли їхав на метро. Каже, такі виставки дитячих малюнків потрібно проводити частіше.

"У ці тяжкі часи дуже гарно що діти малюють, діти малюють на мир, і це дуже для мене приємно. Що вони вносять якийсь внесок до нашої перемоги. Слава Україні! Слава героям!", – каже житель Дніпра Олександр.

Із цієї виставки молодіжні організації Дніпра розпочали святкування Дня молоді, каже керівник молодіжного центру Рафаель Кіжнер.

"Всі станції цього року, всі локації під землею, у найбезпечнішому місці в Дніпрі, для того аби ми могли провести цей захід, згадати про день молоді, все-таки покращити ту атмосферу, що є у Дніпрі, зробити справжнє свято в безпеці і не наражаючи на небезпеку жодного з учасників цих заходів", – розповів Рафаель Кіжнер.

Виставка триватиме до 12 серпня. Потрапити на неї можна зі станцій метро Покровська та Вокзальна.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті