Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровський цирк став домівкою: історія дресирувальниці, яка врятувала з-під обстрілів понад 50 тварин

Дніпровський цирк став домівкою: історія дресирувальниці, яка врятувала з-під обстрілів понад 50 тварин

Артистка-дресирувальниця Дар’я Майчук двічі евакуювалася з-під російських обстрілів.

У 2014 році з рідного Луганська, а під час повномасштабного вторгнення — з Харкова, де перебувала на гастролях, про це пише сайт «Наше місто».

Після початку повномасштабного вторгнення Харків нещадно обстрілювали, всі рідні наполягали на негайній евакуації. Але Дар’я не планувала нікуди їхати без своїх чотирилапих вихованців. У підвал Харківського цирку для тварин спустили їжу, воду, ковдри та ліхтарі, підготували переноски, щоб увімкнути обігрів. Спочатку було шість собак, чотири єноти, лисиця, п’ять кролів, десять голубів. Чоловік допоміг Дар’ї облаштувати тимчасовий прихисток і пішов добровольцем до ЗСУ.

«Дуже важко коли батьки у Дніпрі, чоловік у війську, а мені треба вивезти тварин з небезпеки. Ти не розумієш де взяти корма, скільки це триватиме. Я дуже сподівалась, що виїжджати не доведеться, що за кілька тижнів все закінчиться і можна буде знову працювати. Але ні… Дві доби я просто обдзвонювала всіх перевізників, бо з нами ще мав їхати морський котик з басейном і морозилкою. Я була в розпачі і написала пост в інстаграм. Відгукнулось багато людей. Порятунок прийшов з Полтави! Ми не взяли нічого окрім тварин і їжі для них і переїхали в Дніпро», – емоційно згадує Дар’я.

Дніпровський цирк із квітня 2022 року став новою домівкою як для тварин, так і для самої Дар’ї.

«Мені пропонували поселитись в готелі при цирку, але я повинна бути поруч з тваринами. Оселилась у приміщенні типу гримерки, стелі по 10 метрів, щілини всюди, але головне що я поруч з тваринами і можу бути спокійна!», – говорить Дар’я.

Дар’я Майчук мріє про той час коли війна закінчиться, щоб повернутись до Харкова і закінчити сезон який перервало жорстоке вторгнення росіян.

Дар’я ризикувала власним життям для порятунку тварин за яких несла відповідальність. Тут на відносно тихій території, щоб допомогти тваринам не потрібно ризикувати життям, потрібно просто спинитись і побачити кому ми можемо допомогти. Адже так багато тварин потребують нашої уваги!

Детальніше про те як вдалося вивезти чотирилапих з-під обстрілів та хто допомагав героїні – дивіться у сюжеті:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті