Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як збивають ворожі цілі та навіщо в ППО автомати: офіцер ПвК «Схід» поділився секретами своєї роботи

Як збивають ворожі цілі та навіщо в ППО автомати: офіцер ПвК «Схід» поділився секретами своєї роботи

Небо над Україною вдень та вночі пильно стереже ППО. Підступний ворог щодня атакує мирні міста та села з повітря, однак завдяки бійцям протиповітряної оборони ми можемо продовжувати жити нормальне життя та наближати спільну перемогу в тилу, підтримуючи економіку та допомагаючи армії донатами.

Наші оборонці неба не раз доводили, що у ворога – жодних шансів похитнути наші силу та незламність. Як їм це вдається, розповів «Дніпру Оперативному» офіцер ПвК «Схід» Євгеній Поліщук.

За словами Євгенія Поліщука, знищення ворожої цілі може бути справою кількох секунд чи хвилин, а іноді на це йдуть години. Очі ППО – радіотехнічні війська, які несуть чергування цілодобово. Засоби радіолокації здатні бачити в кругову і на великі відстані. Вони виявляють ціль, і якщо ця ціль ідентифікована як повітряний противник — переводяться зенітно-ракетні війська в відповідний рівень готовності, націлюються і проводять ураження.

«Якщо це швидкісні цілі на малих висотах і виявляються вони, як правило, не на великих відстанях, то може пройти від декількох десятків секунд до 10 хвилин. Якщо це цілі, які злітають з аеродромів — дальні бомбардувальники, яких видно далеко і які летять на великих висотах (радіотехнічні війська їх бачать на великих відстанях), то повітряні тривоги можуть лунати до декількох годин», - зазначає Євгеній Поліщук.

Багато людей звикли думати, що ППО – це якась установка типу Patriot або С-300. Однак насправді ППО – це і зенітно-ракетні війська, і радіотехнічні війська, війська зв’язку, авіація і навіть піхота. Так, бійці ППО теж можуть сидіти в окопах з автоматами. Завдання з протиповітряної оборони вони можуть виконувати як вглиб країни для прикриття важливих військових об’єктів, так і для прикриття військ. Є відповідні засоби безпосереднього прикриття наземної оборони. А от в штурмах бійці ППО безпосередньо участі не беруть – лише прикривають війська під час наступу, знаходячись на певній відстані позаду.

Розвіяв Євгеній і ще один міф – стосовно повної некомпетентності армії противника. На початку війни у росіян дійсно не було тактики як такої – вони йшли напряму. Зараз же вони набралися досвіду і вдаються до різних хитрощів. Наприклад, спершу ворог може масово вдарили «Шахедами», а потім після них, хвилин за 10, ще й крилатими ракетами. Він хоче зробити так, щоб ми використали всі запаси ракет. Після цього вже летять крилаті ракети в ті цілі, які він задумав вразити.

Найбільше українці бояться осінньо-зимового періоду. Минулого року саме у цей час росія не шкодувала зброї для ударів по енергетичних об’єктах. Офіцер ПвК "Схід" Євгеній Поліщук заспокоює: ефективність ППО не знижується навіть у сурових зимових умовах.

«Наші зенітно-ракетні комплекси є всепогодні. Вони можуть працювати від -50 до +50, як записано в їх тактико-технічних характеристиках. Неважливо, яка погода — дощ, сніг, вони працюють в будь-яку пору року» - підкреслює він.

Більше секретів роботи ППО – в ексклюзивному інтерв'ю:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті