Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
14:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На реконструкцію будинку у Марганці хочуть витратити 75 мільйонів гривень

На реконструкцію будинку у Марганці хочуть витратити 75 мільйонів гривень

Обурення громадських діячів викликає як дорожнеча, так і доцільність такого проекту.

Багатостраждальне місто Марганець практично щодня зазнає щоденного обстрілу ворога.

То чи є в цій ситуації сенс проводити таку реконструкцію об'єкту на вулиці Бульварній, 26-б, який після таких величезних витрат може бути пошкоджений чи зруйнований?

По-друге, громадських працівників спантеличує передбачувана сума робіт, замовником яких виступає КП «Комунальник» Марганецької міськради. Після простих арифметичних підрахунків з'ясувалося, що ціна квадратного метра у новому будинку становитиме близько 1000 доларів. У той же час на вторинному ринку повно пропозицій житла із вартістю 100 доларів за квадратний метр. Тобто дешевше в 10 разів!

З тендером можна ознайомитись https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-11-10-011409-a?fbclid=IwAR0B8nzMJ8Kvq6xdntDMxn-_5J9srDYUXKgD_3XsgT7dSk20u3sVhkeHpoY

А відомий громадський діяч, керівник організації «Громадський контроль» Денис Селін так прокоментував цей тендер:

«В Марганці вирішили збудувати/реконструювати дім за 75 млн.грн.

При цьому всі роботи хочуть завершити в 2024 році, тобто будувати, схоже, планують під обстрілами.

Але якщо подивитися на вартість робіт, то виходить 1 кв.м буде коштувати 37,3 тис гривень. тобто біля 1000$ за 1 кв.м. Якщо подивитися за скільки зараз продають квартири на вторинному ринку в м.Марганці то побачимо, що квартиру на 38 кв.м продають за 140 тис. грн., або 3700 грн.(100$) за 1 кв.м. В десять разів дешевше. Ціни на вторинному ринку в Марганці коливаються від 100$ до 250$ за 1 кв.м. А ціна 1000 $ за квадрат вища навіть цін на новобудови на околицях Дніпра.

Так ось договір на будівництво підписали без конкурсу, просто самі обрали компанію. Цією компанією стала Альфабуд, яка з орбіти Гуфмана (Голова ОПЗЖ області). Якщо міський голова обраний від ОПЗЖ, то схоже і фірма забудовник має бути з тієї ж орбіти. Це зовсім не складно, якщо обирати компанію без конкурсу. Не буду розписувати завищені ціни, ми по фірмі Альфабуд випустили вже 3 матеріали, все приблизно однаково.

В цій закупівлі державні аудитори (ДАСУ) також виявили порушення закону, але коли це когось зупиняло.

Цей треш з наданням коштів фірмам з орбіти ОПЗЖ треба зупиняти. Таке відновлення має йти по прозорим конкурентним процедурам, де працюють ринкові механізми і є прозоре ціноутворення. . Відновлення потрібно, але наразі його роблять по диким тарифам і ще й під своїх.

P.S. З документів однозначно не зрозуміло реконструюють 2002 кв.м чи ще роблять якусь прибудову до будинку на 350кв.м. Якщо рахувати з прибудовою то ціна 31 888 грн за 1 кв.м.».

Оприлюднені дані викликали безліч обурених відгуків мешканців Дніпра та області.

Ілюстрації зі сторінки Дениса Селіна.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті