Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зеленський привітав українських християн західного обряду із Великоднем

Зеленський привітав українських християн західного обряду із Великоднем

Президент Зеленський привітав українських християн західного обряду з Великоднем, висловивши надію на мир і силу протистояти російському терору, незважаючи на триваючі ракетні обстріли.

Сьогодні християни західного обряду святкують Великдень, з цієї нагоди Президент України Володимир Зеленський привітав усіх зі святом, пише УНН.


"​​Вітаю українців і всіх християн, які відзначають Великдень сьогодні. Свято, що нагадує нам про силу духу, яка не дозволить темряві перемогти. Не дасть затьмарити волю. І яка об’єднує – об’єднує сім’ї, народи та континенти" - написав Президент.

Він додав, що не буває зараз ночі й дня, коли російський терор не намагався б зламати наше життя.

"Цієї ночі – знову ракети, знову "шахеди" проти людей. Але ми захищаємось, ми витримуємо, наш дух не здається і знає, що можна відвернути загибель. Життя може перемогти.Хай сьогодні будуть почуті всі молитви про захист від зла. Хай віра єднає всі добрі серця та зміцнює тих, хто захищає свій дім. І хай ближчим стане справжній мир для всієї нашої України та всіх народів, які страждають від воєн" - завершив він.

Сьогодні відзначається Воскресіння Господнє, яке є одним з найважливіших свят для християн. У 325 році відбувся перший Вселенський собор у місті Нікеї, на якому було вирішено святкувати Великдень у першу неділю після весняного рівнодення та повного місяця.

Ця дата є "пересувною", оскільки не має постійного календарного положення і може припадати на період з 4 квітня до 8 травня.

У XVI столітті католики перейшли на григоріанський календар, що змінило систему літочислення, тож вони святкують Великдень раніше, ніж християни, які користуються юліанським або новоюліанським календарем.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті