Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі взяли проби стічної води із озера Куряче. Які результати

|«« «« »» »»|

Пінний розчин та невідомі речовини. Саме це помітили місцеві у стоках озера Курячого у Дніпрі. Своє звернення вони направили до департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради.

«Сьогодні ми разом з ДСНС взяли проби стічної води, аби зробити експрес - тести за допомогою спектрофотометру. Його отримав Дніпро за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції. Згідно з експрес-тестами, проведеними сьогодні, показники - без перевищень. Тобто все в межах норми, окрім показнику PH, який показав перевищення. Це свідчить про високу лужність стічних вод. Це шкодить, зокрема, живим організмам, які знаходяться у природній водоймі», - прокоментував заступник директора департаменту - начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.

Він 30 квітня чергує по місту. Крім цього, представники НТУ «Дніпровська політехніка» також взяли проби води зі стоків Курячого. Досліджуватимуть разом із студентами.

«Департамент екологічної політики запропонував приєднатися до відбору проб. Будемо проводити аналізи на різні хімічні реагенти. Ми візьмемо декілька проб, заберемо у нашу навчальну лабораторію на базі кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища. Разом зі студентами проведемо декілька досліджень, надамо результати, до того ж проведемо навчання для студентів. По-перше, це будуть кольорові тести. Потім ми хочемо дослідити кількість розчиненого кисню у водоймі, загальну жорсткість та інше. Результати будуть протягом дня», - каже аспірант кафедри екології та захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка» Павло Ломазов.

До того ж, Державна екологічна інспекція тиждень тому провела виїзне комісійне обстеження озера Курячого. Про результати дослідження та відповідне управлінське рішення державний орган нагляду - департамент екологічної політики міськради повідомить згодом. Після останній опублікує їх на офіційній сторінці у телеграмі @ecodnepr.

«Також ми маємо з вами змогу спостерігати неодноразове засмічення берегової лінії озера Курячого побутовим сміттям. Як з боку шосе, так і зі сторони прилеглих до водойми вулиць. У черговий раз нагадуємо мешканцям міста про те, що необхідно належним чином берегти нашу природу і взагалі тримати в чистоті наше місто, оскільки це наш спільний дім», - додав Ярослав Крисько.

Він перевірив і ліквідацію чергового стихійного сміттєзвалища по вул. Трансформаторній, що у АНД районі. Його обʼєм приблизно 100 куб. м.

Ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у Дніпрі відновили з квітня, як тільки дозволила погода. Роботи виконує ТОВ «Екологія-Д» .Станом на 30 квітня вдалося ліквідувати вже 5 стихійних сміттєзвалищ.

«До нас звертаються мешканці щодо стихійних сміттєзвалищ. Далі районні ради інспектують території, подають заявку, її розглядають на комісії. Потім вже починається робота з вивезення. До прибирання цього сміттєзвалища залучено фронтальний навантажувач та 2 самоскиди. Роботи проводитимуть протягом дня. Також закликаємо місцевих мешканців заключати договори з офіційним перевізником та слідкувати за санітарним станом прилеглих територій»,- наголосив Ярослав Крисько.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Gorod.dp.ua на Facebook.


БЛ  (01.05.24 12:13): Все куплено все проплачено
хрен кто добьется правды и справедливости!
па дл ы празднують свою вседозволенность и продажность всего и всея!
Відповісти | З цитатою
кушнир Толик Николаевич  (30.04.24 20:08): Вы закройте трубу и увидите что и откуда бежит,ближайшие автомоики,вот причина. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті