Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
сб, 20 апреля 2024
16:16

Презентація книжок: "Ефект Facebook" Дейвіда Кіркпатріка та "Неавторизована автобіографія" Джуліана Ассанжа

Презентація книжок: Литература, Презентация

Видавництво "Темпора" запрошує  на презентацію двох нових книжок: "Ефект Facebook" Дейвіда Кіркпатріка та "Неавторизована автобіографія" Джуліана Ассанжа, яка відбудеться 1 березня о 18:00 у галереї-книгарні «Чорна ящірка» за адресою: Дніпропетровськ, вул. Червона площа, 3. Презентація відбудеться за участі перекладачів - Олександра Стукала та Вікторії Наріжної.

Дещо про презентовані видання та їх авторів:

Джуліан Ассанж - головний редактор WikiLeaks. 2010 року переміг в рейтингу журналу Time "Людина року за вибором читачів" та виборов Сіднейську премію миру, а також був названий "Людиною року" газетою Le Monde. Amnesty International нагородила його "Британською премією для мас-медіа". Також він отримав "Нагороду Сема Адамса" в номінації "Непохитність у розвідці". У лютому 2011 року його організацію WikiLeaks номінували на Нобелівську премію миру після публікації трьох найбільших в історії витоків таємної інформації: афганських воєнних щоденників, іракських військових протоколів та Кейблґейту.

"Неавторизована автобіографія" - це розповідь одного з найрезонансніших борців за відкритість та доступ до інформації. Ассанж описує своє життя, а також ідею, зародження та діяльність інтернет-ресурсу Wikileaks. У додатку подаються найвідоміші витоки, які публікував ресурс. Книга розрахована на політологів, істориків, а передусім - журналістів.

Інформація приносить нам свободу. Приносить, бо дає можливість ставити під питання дії тих, хто хотів би, щоб у нас не було ні можливості ставити запитання, ні права відповідати. Дуже часто ми потрапляємо під вогонь за ті самі принципи, задля захисту яких і обрані ті уряди, які нас критикують. Народ обирає їх, платить за них, довіряє їм і є їхнім прямим начальством. Уряди, які дозволяють собі забувати про це, дуже швидко почують голос народу в кожному чаті, кожному блозі, кожному Твіттері…. Уряди, які опираються цій правді, приречені.
Джуліан Ассанж

Дейвід Кіркпатрік - журналіст, голова та організатор численних конференцій з питань технологій. Багато років займав посаду головного редактора відділу інтернет-технологій у журналі Fortune, куди писав репортажі про Apple, IBM, Intel, Microsoft, Sun. Нещодавно організував конференцію Techonomy, де обговорювалася чільна роль технологічних інновацій у діяльності людини. Після зустрічі з директором компанії Facebook Марком Цукерберґом у вересні 2006-го почав писати про Facebook у Fortune, згодом полишивши посаду задля написання ґрунтовної праці про соціальну мережу.

У книзі "Ефект Facebook" автор описує історію найпопулярнішої соціальної мережі світу - від ї заснування до здобуття лідерських позицій; розкриваються філософські засади компанії, особливості підбору кадрів та залучення інвестицій, а також перспективи на майбутнє. Автор провів багато інтерв'ю з Марком Цукерберґом та іншими працівниками компанії. Книга розрахована на програмістів, соціологів, усіх, кого цікавить соціальний вимір розвитку комунікаційних технологій у сучасному суспільстві.

Як Facebook впливатиме на контакт користувачів з реальним світом? Якою буде відповідь репресивних урядів на цю нову форму громадянської активності? Чи регулюватиме держава такий масивний сервіс? Як ми ставимося до нового різновиду комунікації, яким користуються мільйони людей, а володіє - невелика компанія? Чи ризикуємо ми своєю свободою, довіряючи так багато особистої інформації одній юридичній особі? Напруга довкола цих питань зростатиме, якщо Facebook і далі розширюватиме сферу впливу.
Дейвід Кіркпатрік



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте