Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
15:53

Свято молодої української літератури

Свято молодої української літератури Литература, Поэзия

З нагоди Дня української писемності та мови, управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради, Дніпропетровська Центральна міська бібліотека, 9 листопада 2013 року на фестивальному майданчику міського парку Лазаря Глоби з 1200 до 1500  проводять  Свято молодої української літератури. Співорганізатором свята є міський сайт gorod.dp.ua.

Ідея свята – ознайомити дніпропетровців із сучасною українською літературою, в тому числі із творчістю молодих авторів – фіналістів Всеукраїнського літературного конкурсу творчої молоді «Літературна надія Дніпра-2013».  Протягом місяця з 15 вересня по 15 жовтня 2013 року на сайті gorod.dp.ua  було опубліковано твори 87 авторів, з яких журі конкурсу обрало 26 фіналістів. Всі, кого цікавить творчість молодих поетів та прозаїків Дніпропетровщини та України матимуть змогу прослухати на святі живе авторське читання творів фіналістів конкурсу.   

Програма свята:

1. Виставки літератури з фондів Центральної міської бібліотеки:
- Письменники сучасної України.
- Літературно-молодіжний бешкет.
- Україна читає дітям.
- Барви рідного слова.
- Суржику-ні!

2. «Літературна надія Дніпра - 2013»
Церемонія нагородження фіналістів конкурсу.

3. «Молоді голоси»
Авторське читання творів фіналістів конкурсу «Літературна надія Дніпра-2013».

4. Мультимедійні вікторини для знавців української літератури.

5. Музичний калейдоскоп від студентів Дніпропетровського училища культури.

6. «Дніпропетровськ читає»
Виставка світлин переможців міських інтерактивних фотоконкурсів.

Запрошуємо всіх шанувальників рідної мови, сучасної української літератури на фестивальний майданчик міського парку Лазаря Глоби.

Довідка

Конкурс «Літературна надія Дніпра» започатковано Дніпропетровською Центральною міською бібліотекою та ІА «Міський сайт» gorod.dp.ua у 2011 році як літературний конкурс для молодих авторів, які пишуть українською мовою. Проводиться конкурс раз на два роки.
Метою «Літературної надії Дніпра» є пропагування читання новітньої української літератури. Конкурс дає можливість читачам познайомитись із творчістю молодих українських поетів і прозаїків, а молодим письменникам проявити себе.
За підсумками конкурсу «Літературна надія Дніпра-2011» за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Є.Г.Удода було видано колективний збірник «Світанкова палітра», проілюстрований молодими художниками з Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. У переможців видані  авторські книги: збірник віршів «Опромінення» Юлії Купіч та збірник повістей та оповідань «Портрет з минулого» Ольги Кай.
Надалі твори багатьох фіналістів конкурсу протягом двох років також увійшли до різноманітних творчих проектів, зокрема, до всеукраїнської поетичної антології «Римовані міста» та аудіокниги «Письменники Дніпропетровщини – шкільним бібліотекам», яка нині є у кожній школі Дніпропетровської області та в режимі відкритого доступу у мережі Інтернет.

Зважаючи на те, що конкурс в 2011 році пройшов успішно й мав великий розголос і за межами Дніпропетровської області, було вирішено розширити авторську географію. Так з 2013-го року «Літературна надія Дніпра» стає всеукраїнським творчим змаганням.
Роботи конкурсантів оприлюднені у мережі Інтернет на сайті gorod.dp.ua: http://gorod.dp.ua/news/84892 і в залах Центральної міської бібліотеки та інших бібліотек Дніпропетровська.
У конкурсі мають право брати участь автори віком від 18 до 40 років, які своїм життєвим шляхом або творчістю пов’язані із Дніпропетровськом. Для авторів, які ніколи не були у Дніпропетровську (не мешкали, не навчалися, не пов’язані культурними та науковими зв’язками), наявність в одному з творів, поданих у номінації, топонімів Дніпропетровщини, місце дії або тематична пов’язаність з м. Дніпропетровськом є обов’язковою умовою участі у конкурсі.
Для оцінки надісланих на конкурс творів створено журі, до складу якого увійшли представники Центральної міської бібліотеки, сайту gorod.dp.ua, письменники і мовознавці Дніпропетровської та інших областей України.
Повний текст правил і склад журі: http://gorod.dp.ua/news/84892



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте