Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 30 апреля 2024
05:07

Дні грузинської культури

Дні грузинської культури

15 та 16 квітня 2014 у дніпропетровському кінотеатрі «Правда-кіно» (пр. ім. Газети «Правда», 86) відбудеться фестиваль «Дні грузинської культури в Дніпропетровську». Проект створений: громадською організацією «Грузинська душа», кінотеатром «Правда-кіно» за підтримки посольства Грузії в Україні та Дніпропетровської  міської ради. 
Почесні гості заходу: посол Грузії в Україні Михайло Уклеба, керівники Дніпропетровської області та міста Дніпропетровська.

Програма фестивалю:

15.04.2014

18:30:
 - Збір гостей.
- Виставка картин художниці Анни Мгерян та учнів дитячої художньої школи № 1,  м. Дніпропетровськ.
- Майстер-класи з приготування хачапурі, виконання танцю лезгинка тощо.  
- Конкурси на знання історії та культури Грузії.
- Дегустація грузинських вин.

19.15:
Урочиста церемонія відкриття проекту «Дні грузинської культури у Дніпропетровську»:
- вітальне слово почесних гостей заходу;
- виступ вокально-хореографічного ансамблю «Ріоні»;
- виступ соліста Дніпропетровського академічного театру опери та балету Теймураза Парулави,
- виступ  студентки Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глинки, солістки вокально-хореографічного ансамблю «Ріоні» Карини Аракелян;
- виступ  переможця міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Валерії Жиркевич та театри пісні «Біс»;
- показ колекцій будинку моди Rito, м. Київ (керівник - Тетяна Абрамова, авторська колекція, демонструє - модельне агентство Modern Laine, керівник – Олена Форкерт);

20.00 -  Прем’єра драми «Мандарини», режисер - Заза Урушадзе

У ролях: Лебіт Ульфсак, Ельмо Нюганен, Міхеїл Месхі, Георгій Накашидзе, Райво Трасс.
Виробництво: «Грузія-фільм», 2013 р., 90 хв.

Гран-прі та приз глядацьких симпатій 62-го міжнародного кінофестивалю у м. Майнгейм-Хайбельберге (Німеччина, 2013 рік), приз за кращу режисуру та приз глядацьких симпатій 29-го міжнародного кінофестивалю у м. Варшава (Польща, 2013 рік), приз «Heave(i)n» за кращий фільм та приз «Дон Кіхот» Міжнародної асоціації клубів FICC 17-го Міжнародного кінофестивалю POFF «Темные ночи» (м. Таллінн, Естонія, 2013 рік).

Дії фільму відбуваються під час війни в Абхазії. Більше 100 років тут існували три естонські села. Коли почалися військові дії, Президент Естонії  переселив населення цих сіл на історичну батьківщину. В Абхазії залишилися лише кілька естонців. Поранені в боях грузинський солдат-доброволець  і чеченський бойовик у пошуках притулку опиняються у старому естонському будинку. Та навіть це не може загасити їх пристрасного бажання вбити один одного…

16.04.2014,  19:00

Програма другого дня фестивалю включає демонстрацію фільмів відомих грузинських кіномитців:

  • біографічної драми «Піросмані», режисер - Георгій Шенгелая;
  • документально-біографічної стрічки  «Чи є там театр?», режисер - Нана Джанелідзе;
  • драми «Посміхайтесь!», режисер - Русудан Чконія.

Художній  фільм «Піросмані»
Жанр: біографічна драма
Режисер-постановник: Георгій Шенгелая
У ролях:  Автанділ Варазі, Додо Абашидзе, Зураб Капіанідзе, Теімураз Берідзе, Борис Ціпурія, Марія Гварамадзе, Ніно Стурідзе, Розалія Мінчін, Гіві Александрія та ін.
Виробництво: «Грузія-фільм», 1969 р., 86 хв.

Фільм — переможець багатьох міжнародних кінофестивалів. Найбільш значущі нагороди стрічки: головний приз міжнародного кінофестивалю у м. Чикаго (США,       1974 р.), головна премія Британської кіно академії (1973 р.).

Трагічна історія життя художника-самоука Ніко Піросманашвілі. Приїхавши до Тбілісі із невеличкого грузинського села Мірзаані,  він  працював провідником на поїзді, потім відкрив власний духан, та не знайшовши себе у торгівлі, зайнявся оформленням інших духанів. Зароблені гроші він витрачав на фарби та вино, за келихом якого мріяв про французьку танцівницю Маргариті з кафе «Шантан». Одного разу малюнки Ніко привернули увагу художників, що відвідували оформлений їм духан. Митці розшукали Піросмані і запросили його на свої зібрання. Але професійні художники не визнали творчість самоука… Останні дні свого життя Ніко Піросмані провів у бідності та  самотності.

Художній фільм«Посміхайтеся»
Жанр: трагікомедія
Режисер: Русудан Чконія
У ролях: Ія Сухіташвілі, Ека Картвелішвілі, Шорена Багашвілі, Мака Чічуа, Лела Метревелі, Ія Нінідзе, Пікрія Нікабадзе, Торніке Бзіава, Тамара Бухнікашвілі, Тамріко Бзіава
Виробництво: Грузія , 2012 р., 110 хв.

Десятеро жінок відчайдушно борються за першість на конкурсі краси для матерів, що мають більше трьох дітей. У нагороду переможниця отримає квартиру і 25000 доларів. Свято краси поступово перетворюється на пекло, і героїні стають перед головним питанням: чи можна чогось досягти, втративши свою людську гідність?

Документальний фільм «Чи є там театр?!»
Жанр: документально-біографічний
Режисер: Нана Джанелідзе
Виробництво: Грузія, 2011 р., 45 хв.

 «Ніка» у номінації «Найкращий фільм країн СНД та Балтії», 2012 р.
 
Цей фільм розповідає про життя родини відомого грузинського актора Кахі Кавсадзе. Про його діда Сандро та батька Даташке. І, звичайно, про самого Кахі. Доля цієї родини – доля однієї великої країни, яка зникла з мапи світу і незабаром зітреться і з пам'яті людства.

Фільми надані грузинським кінематографічним центром за сприяння всеукраїнської організації «Георгія».



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте