Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 07 мая 2024
04:05

Пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького»

Пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького» Тур / Экскурсия

8 листопада 2014 р. о 14:00 до уваги мешканців Дніпропетровська буде представлена пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького». Постать видатного українського вченого, історика, археолога, фольклориста, першого директора Катеринославського історико-краєзнавчого музею (нині – Дніпропетровський історичний) Д.І. Яворницького є важливою для розуміння подій в історії міста 1905-1940 рр. Протягом цього періоду вчений відігравав ключову роль у громадському житті Катеринослава-Дніпропетровська, мешканці міста вже за життя називали його «живою легендою».

Пішохідна екскурсія дозволить екскурсантам пройти стежками Дмитра Яворницького, щоб дізнатися більше про його долю, стосунки з людьми та громадську діяльність, а також дізнатися більше про історичні об’єкти нашого міста. Маршрут загалом повторює той шлях, яким Д.І. Яворницький ходив з будинку на роботу та на відпочинок. Він охоплює важливі об’єкти історичного центру Дніпропетровська, що пов’язані з життям та діяльністю вченого. Ці пам’ятки досліджувались Д.І. Яворницьким і описані в його останній ґрунтовній праці «Історія міста Катеринослава» (1937, вперше опублікована – 1989 р). Екскурсанти зможуть дізнатися про те, як змінювався вигляд Центрального парку імені Т.Г. Шевченка протягом століть, чи були підземні ходи під палацом князя Потьомкіна, звідки взялося Архієрейське провалля, де мешкав видатний природознавець І.Я. Акінфієв, яка доля спадщини Олександра Поля, де в Катеринославі стояв пам’ятник цариці Катерині ІІ та ін. Таким чином, пішохідна екскурсія «Стежками Дмитра Яворницького» може розглядатися як самостійна.

Попередній запис на пішохідну екскурсію за телефонами: 47-27-61, 47-27-33.

Завершення екскурсії – біля пам’ятника Д.І. Яворницькому поблизу Дніпропетровського національного історичного музею (Карла Маркса, 16).
Тривалість -  2 год.

Інформаційний ресурс: http://museum.dp.ua.










Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте