Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 23 апреля 2024
14:26

Виставка "I love animals": живопис Катерини Селяніної

Виставка Живопись

До Всесвітнього дня захисту тварин у Дніпропетровському художньому музеї з 11 вересня по 5 жовтня працюватиме перша персональна виставка молодої дніпропетровської художниці Катерини Селяніної.

Зображення тварин у живописі та графіці викликають такий самий інтерес у глядачів, як і портрети відомих людей. І це цілком природно. Адже ще здавна, понад 30 тисяч років тому, люди почали зображати на скелях саме тварин, бо ж їхні світи надто тісно взаємодіяли – як на побутовому, так і духовному рівнях. А чи не з таких наскальних малюнків бере свій початок світове образотворче мистецтво? Та чи не зберігається донині віра у таємничий зв'язок між людиною й твариною?..

І не випадково анімалістична тема стала головною у творчості Катерини. Позаяк зображення тварин у живописі вимагає від мистця чи не більшої пильності та зусиль, аніж зображення людини. Адже цьому не вчать у курсі анатомії, це важче осягнути в буденному житті. Та найскладнішим завданням для художника-анімаліста є саме створення образу певної тварини за допомогою художніх засобів, оскільки образотворче мистецтво покликане не копіювати дійсність, а передавати ідею автора до глядача, оперуючи саме образами. А вловити настрій, пізнати характер котроїсь із тварин і возвести її до рівня художнього образу складніше, ніж розкрити характер людини, з усіма її знайомими й звичними характеристиками, емоціями, поведінкою.

Головні герої робіт молодої художниці — тварини з їхнім внутрішнім світом. Картини наближають нас до дивовижного світу природи, серед якого ми живемо, але так абстраговано живемо, зачиняючись у бетонних стінах великих міст. Катерина Селяніна намагається створювати на своїх полотнах світ живих істот, що сусідять із нами або ж трапляються лише там, куди оку та нозі пересічного містянина зась. У її творах оживають не лише ті тварини, що визнані людиною еталоном краси. Серед героїв Катерининих картин — граціозні коні, величні леви, розумні мавпи, вперті й вольові гірські козли й буйволи.

Задля виразності образу художниця не соромиться використовувати гранично контрастні кольори та цікаве прочитання форми. Деяким роботам, спрямованим на захист довкілля, притаманна виразність плаката.

Виставка дає нам змогу подивитися на тварин очима художниці і, можливо, угледіти в них власні риси.

Вернісаж - 11 вересня, о 16:00.







   


Справжнiй козак  (23.09.14 15:12): Прикольна выставка панове!харе свiстэть , Марина22...а то в 22 роки зiстаритись так i не далеко. Ответить | С цитатой
марина22  (11.09.14 14:18): Ті картини, що тут представлені, аж ніяк не "наближають нас до дивовижного світу природи", як написала журналіст. Я побачила в цих картинах карикатурне зображення людей. Причому не людей взагалі, а саме українців. Може інші картини цієї художниці мають інше звучання, але ця "Мадонна" і "Козел", які у інший період часу викликали би посмішку, явно ображають патріотів зараз, під час війни, коли треба підіймати національний дух. В умовах війни я би ці картини не виставляла. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте