Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 25 апреля 2024
05:04

Виставка творів Олександра Нем'ятого «Оріль. Дніпро. Ніч…»

Виставка творів Олександра Нем'ятого «Оріль. Дніпро. Ніч…» Живопись

5 листопада, о 16:00, у Дніпропетровському художньому музеї відкриється виставка творів Олександра Нем'ятого «Оріль. Дніпро. Ніч…»

Олександр Нем’ятий – художник, уже давно відомий своїми графічними та малярськими пейзажами. На виставці «Оріль. Дніпро. Ніч…», присвяченій 60-річчю мистця, представлено понад 150 творів живопису та графіки, написаних останнім десятиліттям.

Назва виставки говорить про тематику робіт художника. Він – людина нашого міста, нашого краю. Особливі почуття плекає Олександр Нем’ятий до сільського краєвиду, до річки Оріль, з її хатами на берегах між дерев і трав. Серед квітів, які зображує мистець, найбільшу увагу привертають мальви, що стають в його творчості символом Приорілля. Також у творах Нем’ятого можна впізнати вулиці Дніпропетровська, його алеї з акаціями, облюбованими автором.

Пейзажі Олександра Григоровича передають не святковий і урочистий настрій природи, а розповідають про повсякденність, в якій автор бачить сувору красу. Нем’ятий заохочує глядачів розгледіти красу природи і в нічній темряві. Серія робіт виконана тушшю, вугіллям. Здається, чорний колір цих матеріалів має внести відчуття суму або тривоги. Проте ці аркуші сприймаються як кольоровий живопис: мазки пензля створюють особливе відчуття гармонії, яка існує в природі й у баченні її художником.

Сприймати природу і життя по-своєму Олександр Нем’ятий вчить і своїх учнів  у театрально-художньому коледжі, в якому викладає малюнок і живопис з 1989 року.

Народився Нем’ятий 27 липня 1954 року в м. Беслан (Північна Осетія). 1976 року закінчив Дніпропетровське художнє училище, а 1982-го – Харківський художній інститут, відділ «Станкова графіка».

Мав персональні виставки в Національній Львівській галереї (1992), Дніпропетровському художньому музеї (1998), Музеї «Літературне Придніпров’я» (2001).

Персональна виставка Олександра Нем’ятого у ДХМ триватиме по 23 листопада.





 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте