Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
17:30

Виставка «Петро Ситник: живопис, графіка»

Виставка «Петро Ситник: живопис, графіка» Графика, Живопись

22 січня, о 16:00, у Дніпропетровському художньому музеї  відкриється експозиція творів криворізького художника Петра Ситника (1939-1999)

Виставка «Петро Ситник: живопис, графіка» присвячується 75-річчю від дня народження художника, котрому належить особливе місце серед значних мистців Кривого Рога. Працелюбний мистець був майстром станкової оригінальної та друкованої графіки, живопису, монументального та декоративного мистецтва.

Ім'я Петра Ситника відоме не лише криворізьким поціновувачам мистецтва, а й київським і закордонним. Проте у Дніпропетровську художник за життя виставлявся рідко. З нагоди ювілею Ситника благодійний фонд «Громадянська ініціатива жителів Кривбасу» посприяв тому, аби мешканці обласного центру познайомилися із творчістю талановитого художника.

Професійну освіту Петро Ситник здобув у Львівському поліграфічному інституті, де навчався у видатних майстрів графіки. І саме у графічному мистецтві Ситник досяг значної майстерності. Його ліногравюри, де зображено промислові райони Криворіжжя, вулиці міст України, сільські краєвиди, виконані впевненими лініями, переплетіння яких сприймається витонченим мереживом. У них поєднуються монументальність і лірика, що притаманно світосприйняттю майстра. Образне і стилістичне рішення його аркушів подано на високому професійному рівні, що розкриває художника як одного з кращих майстрів ліногравюри Дніпропетровщини й України.

Живописні пейзажі й натюрморти Ситника сповнені поезії, відчуттям любові до рідного краю. Деякі твори передають спокійну велич і красу природи, інші емоційно відтворюють вируюче життя Криворіжжя.

Твори П. Ситника зберігаються в Дніпропетровському художньому музеї, музеях України, в приватних колекціях багатьох країн світу.

Виставка «Петро Ситник: живопис, графіка» триватиме по 15 лютого.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте