Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
06:07

Акварельні мотиви

Акварельні мотиви Живопись

10 березня 2015 р. о 16-тій годині у виставковій залі Меморіального будинку-музею Д.І. Яворницького відбудеться відкриття виставки акварельних робіт Дніпропетровського архітектора-художника, члена Національної спілки архітекторів України, доцента кафедри «Основ архітектури» Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Олега Гаврилова.

На виставці представлено 50 (з понад 350-ти створених!) акварельних робіт, на яких зображені пам’ятки архітектури міст, в яких бував автор: Києва, Дніпропетровська, Санкт-Петербурга, Алупки, Мюнхена, Кельна, Нюрнбергу, Праги, Кракова, Вроцлава, Таллінна тощо. Об’єктом зображення О. Гаврилова стали як знакові, відомі архітектурні споруди – храми, палаци, пам’ятники, так і маловідомі, обрані за покликом душі художника міські пейзажі. Роботи, які мають невеликий розмір у межах альбомного аркуша, відрізняються майстерною локальністю зображення, але, разом з тим, повнотою розкриття теми.

Для архітектора, вважає автор, пізнавальні поїздки містами світу є кращою формою самоосвіти. Ще художник І. Рєпін зазначив: «Безперервно малювати з натури – ось школа вища та правильна». А для художника бажання творити – це й засіб спілкування з собою, з природою, іншими людьми, Господом. Бажання пізнавати, відображати навколишній світ, ділитися враженнями, використовуючи високохудожні форми спілкування, лежить в основі будь-якої творчості. Дійсно, створюючи свої зображення, як і кожен митець, Олег Іванович виражає свій внутрішній, духовний світ, емоції, переживання від побаченого. Тому хотів би, щоб враження від його робіт торкнулися емоційних граней душі глядачів, що зможуть разом з автором здійснити уявну подорож кращими містами України та Європи.

Три роботи з видами Дніпропетровська автор передає в фонди ДНІМ ім.. Д. Яворницького, продовжуючи більш ніж столітню традицію поповнення фондів музею дарунками колекціонерів та митців.

Виставка приурочена до 50-річного ювілею автора.

Виставка працюватиме в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького до 1 квітня 2015р.

Запрошуємо всіх бажаючих!






Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте