Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
09:09

Виставка «Муза і майстер»

Виставка «Муза і майстер» Живопись

13 березня о 16.00 в Музеї українського живопису відкривається виставка «Муза і майстер». Експозиція виставки присвячена творчості народного художника України, лауреата Національної премії ім. Т.Г.Шевченка  Феодосія Гуменюка та його дружини Наталії Павленко.

Драматизм долі, певно, є визначною рисою кожного генія минулого та сьогодення. Власні переконання, громадянська позиція, національна самосвідомість зробили життєвий шлях Феодосія Гуменюка гірким та тернистим. Він зазнавав численних переслідувань, звинувачень у націоналізмі. Чесність, порядність, неупередженість власних міркувань в умовах тотальної несвободи, а головне – стрімке прагнення вилити думки та почуття у мистецтві – досить важке випробування. Певний час митець жив та працював у Дніпропетровську, пізніше у Ленінграді. Далі починається нескінченний шлях поневірянь для несхожого, незгодного, нескореного художника.  

Тематика  творчості Феодосія Гуменюка звертається до істинної української ментальності, гармонійно поєднуючи авангард із традиціями. Виразна декоративність та надзвичайна образність досить властиві творам майстра. Художник вдало експериментує із техніками. Акварель, пастель, графітний та кольорові олівці – художній арсенал, що дав змогу автору створити неперевершені роботи у царині графіки.

77 творів, представлених у експозиції виставки, розкривають повноту таланту та творчої наснаги Наталії Павленко та Феодосія Гуменюка, поєднаних долею та мистецтвом.

Виставка «Муза і майстер» експонується у залах Музею українського живопису з 14 березня по 15 квітня 2015 року.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте