Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 24 апреля 2024
16:56

Ніч музеїв

Ніч музеїв

Вокальная музыка, История, Танец

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ім.Д.І.ЯВОРНИЦЬКОГО ЗАПРОШУЄ НА ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКУ МУЗЕЙНУ АКЦІЮ НІЧ МУЗЕЇВ 2017

ЛИШЕ ОДНА НІЧ НА РІК!

                   Формат шестигодинного нон-стоп дійства під час акціі «Ніч музеїв» стає для нашого музею вже традиційним, адже цього року ми відтворимо його в п’яте. Дійство розпочнеться з  майдану біля музею, де о 16.30 відбудеться урочисте відкриття акції. Тут працюватиме   вуличне кафе, звучатиме жива музика у виконанні військових оркестрів та працюватимуть майстер-класи.
У залах музею відвідувачі зможуть уявити себе громадянами давньогрецького полісу, взяти участь у «доісторичних» та козацьких розвагах,  дізнатися що спільного між козаками і самураями, як українська культура шукала свій власний шлях та хто такі січові стрільці, поринути у вишуканий світ палацової музики та відшукати свій родовід, відчути модерний виклик радянської моди середини ХХ ст. та стати гостями на «червоному весіллі».
А ще – можливість поспілкуватися з істориками, потримати в руках історичну зброю та зробити прикольні фото.
Разом з музеєм вночі атмосферу різних періодів історії нашого краю для Вас відтворять наші давні і нові друзі:

  • Вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра»
  • - 5-й військовий оркестр штабу військ оперативного командування  «Схід»
  • -  Шоу-театр «Дикий Захід» 
  • - Школа Козацького Гарту 
  • - Українсько-японський культурний центр "Сідзен"
  • Камерний оркестр «Сонет» музичної школи №2
  • Військово-історичний клуб "Повстанець"
  • - ДНЗ "Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу"
  • - Суспільна організація «Східний вал»
  • клубу вогню «Еlements»


Зверніть увагу! Цього року на квитках позначений час входу до музею. Запуск відвідувачів буде здійснюватися кожні пів години по 100 осіб.  (У разі запізнення більше ніж на 15 хвилин, відвідувач до музею не допускається, а гроші за квиток не повертаються).

Тел. для довідок: 46-34-22 

Додаткова інформація:

Головною професійною весняною подією для музейної спільноти, є Міжнародний день музеїв, а останнім часом і загальноєвропейська «Ніч музеїв», один із найпопулярніших щорічних музейних заходів. Вперше «Ніч музеїв» була проведена в Берліні в 1997. У 1999 році за закликом Міністерства культури та комунікації Франції музеї відкрили двері вночі під час акції під назвою «Весна музеїв». А з 2005 р. акція отримала сучасну назву і щороку проводиться, під егідою ICOM (ICOM – це міжнародне об’єднання музеїв та професійних музейних працівників, які займаються збереженням, охороною та популяризацією світової природничої і культурної спадщини, матеріальної і нематеріальної. ICOM був створений у 1946 році, та є недержавною організацією, яка має офіційні стосунки з ЮНЕСКО та консультативний статус в Економічній та соціальній раді ООН. ICOM виконує частину музейної програми ЮНЕСКО. Штаб-квартира ICOM розташована в Парижі, там же знаходиться секретаріат та музейний інформаційний центр UNESCO-ICOM) та UNESCO,  у травні у найближчу до Дня музеїв ніч з суботи на неділю. «Ніч музеїв» відразу набула популярності і зараз відбувається одночасно в 42 країнах Європи, майже 2000 музеїв не сплять один раз на рік, працюючи для всіх тих, кому цікаво побачити незвичайний музей у незвичний час.
Ідея акції доволі проста: раз на рік музеї світу відкриваються вночі та пропонують найнеймовірніші програми. Це не просто показ музейних колекцій та спеціально підготовлених виставок, а своєрідне театральне, розважальне та культурне дійство.
В Україні на разі до акції приєдналася низка музеїв Києва, Харкова, Одеси, Кіровограда, Чернігова, Львова та інших міст нашої країни. Про те слід зазначити, що  першим до акції «Ніч музеїв» приєднався саме Дніпропетровський національний історичний музей. У ніч з 21 на 22 травня 2005 року у рамках акції було проведено тематичну екскурсію-виставу «Людина і степ». Для екскурсії було обрано тему історіософського напряму, що розкривалась поєднанням незвичайної розповіді, музики, світлових ефектів та театралізацією. Екскурсія, ставши досить популярною серед відвідувачів, отримала своє продовження у поточній роботі музею. У 2011 р. за участю клубу реконструкторів «Східний вал» було запущено ще одну нічну екскурсію-виставу «Однажды мы будем солдатами», присвячену подіям Другої світової війни.
Маючи достатній досвід роботи з нетрадиційними методами, у 2013 р. ДНІМ вдруге приєднався до акції «Ніч музеїв», але у більш розширеному та інтерактивному форматі. Концепція даного проекту «Ніч музеїв» вибудовувалася у тісному зв'язку із загальноєвропейськими принципами проведення цієї акції: відкритість, відхід від екскурсійності та використання нестандартних форм подання інформації.
І у 2017 році генеральна ідея залишилася незміною – за допомогою театралізованого дійства, інтерактивів та майстер-класів передати дух епох представлених у відповідних залах експозиції. До акції залучаються творчі професійні і аматорські колективи  міста, на допомогу приходять волонтери – студенти навчальних закладів.

За 4 роки, що музей проводить акцію «Ніч музеїв» у форматі шестигодинного нон-стоп дійства кількість відвідувачів суттєво виросла – з 1200 осіб в 2013 році до 2500 осіб у 2015. Згідно з даними анкетування, цільова група, на яку робився акцент, – молодь та представники середнього віку (до 40 років) – складає переважну більшість відвідувачів.
З’явилися нові партнери та учасників, почало формуватися коло волонтерів.
Репортаж про «Ніч музеїв 2015» http://irsenas.livejournal.com/601726.html увійшов у Топ-25 найпопулярніших записів LiveJournal для України.
На зібрані кошти було здійснено закупівлю ліків для військового шпиталю м. Дніпропетровська. Формується постійна музейна аудиторія.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте