Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
17:34

Майстерня митця: історія краю в скульптурі В. Небоженка

Майстерня митця: історія краю в скульптурі В. Небоженка Скульптура

З 24 червня до 1 вересня 2015 р. у виставковій залі Меморіального будинку-музею Д.І. Яворницького триватиме виставка «Майстерня митця: історія краю в скульптурі В. Небоженка».

Вперше перед відвідувачами постануть малі скульптурні варіації робіт, існуючих в наявності та в творчому задумі скульптора Володимира Небоженка, демонструючи складний творчий процес митця.

Скульптор Володимир Павлович Небоженко протягом десятиліть створює скульптурне обличчя Дніпропетровська. Він є автором ряду пам’ятників та меморіальних дошок, що прикрашають наше місто: молодому Тарасові Шевченку, видатному місцевому діячеві Олександру Полю, письменникові Олесю Гончару, льотчикові Валерію Чкалову, солдатові Ігнатію Шевченку, воїнам 152-ї стрілецької дивізії на Набережній, тощо. Але до того, як пам’ятник в завершеному вигляді опиниться на постаменті, проходить час творчих пошуків, створення моделей, ескізів, варіацій…

Саме ці варіації представлені на новій виставці в Меморіальному будинку-музеї Д.І. Яворницького. Відвідувач зможе уявити, як могли б по-іншому виглядати знайомі всім пам’ятники. На виставці представлено близько півсотні скульптурних ескізів Володимира Небоженка, застиглих у глині, гіпсі, пластиліні, що є прообразами майбутніх пам’ятників, а також бронзову скульптуру кошового отамана Головка – засновника селища Покровського в межах сучасної Дніпропетровської області.

Родзинкою виставки є те, що більша частина робіт – це ідеї автора на майбутнє, які ще не реалізовані в бронзі та мармурі. Глядачі зможуть зануритися в світ творчих пошуків митця, побачити численні варіанти існуючих та ще не існуючих пам’ятників. Наприклад дізнатися, яким могли бути: пам’ятник Дмитру Яворницькому (на виставці більше 10 варіантів!), першому катеринославському губернатору Івану Синельникову, письменнику Олесю Гончару, винахіднику легендарної «Катюші» Івану Гваю, видатним лікарям Обласної лікарні імені І.І. Мечникова, тощо.

У виставковій залі також представлено до сорока графічних малюнків митця різних років.

Всі представлені на виставці роботи В. Небоженка експонуються вперше! Виставка працюватиме до кінця літа.

Запрошуємо всіх бажаючих!

Будинок-музей працює: вівторок, середа, субота, неділя з 10 до 16 години.
Тел.: 47-27-61, 47-27-33.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте