Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 19 апреля 2024
00:17

Виставка світлин Марлена Матуса

Виставка світлин Марлена Матуса Фото

2 липня, о 16:00, у Дніпропетровському художньому музеї відкриється виставки «Ретроспектива», присвячена пам’яті видатного фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України, засновника Дніпропетровського фотоклуба «Дніпро» Марлена Яковича Матуса (1937 – 2014).

Марлен Матус є культовою фігурою як для нашого регіону, так і для всієї України. Саме завдяки його енергетиці сформувалася своєрідна та особлива дніпропетровська школа фотографії, вихованцями якої стали нині відомі в Україні та за її межами майстри. Він був людиною емоційною та пристрасною, котра захоплювала любов’ю до мистецтва фотографії та анімації всіх, хто знаходився поруч.

На виставці представлено ретроспективу з біля 200 світлин Марлена Яковича. На ній презентовано фрагменти великих тематичних серій, яким фотохудожник присвятив все своє творче життя. Так, свою відому серію «Сторінки старого альбому» він створив, використавши фотографії, зроблені ним ще у дитинстві, в 11 років, на Полтавщині.

Серед численних творів автора особливо виділяється серія фоторобіт під назвою «Страна Советов», а також численні портрети Марлена Яковича (так звана «Матусяна»), які були виконані в різні часи численними фотохудожниками з різних міст та країв.

Крім світлин, на виставці буде презентовано декілька документальних стрічок про майстра, виконаних студійцями «Веснянки». Ім’я Матуса тісно пов’язано з унікальним кіноцентром «Веснянка» − він заснував його в 1973 році і був до кінця життя його беззмінним художнім керівником. Це єдиний в Україні центр дитячого кіновиховання та один із найстаріших подібних закладів у Європі, який завдяки зусиллям Марлена Яковича активно працював на міжнародному рівні.





 

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте