Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
вт, 16 апреля 2024
15:47

11-ий Міжнародний фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-сінема» ім. Данила Сахненка

11-ий Міжнародний фестиваль екранних мистецтв  «Дніпро-сінема» ім. Данила Сахненка

7-9 грудня 2016р. у Дніпрі планується проведення 11-го Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-сінема» ім. Данила Сахненка, основні заходи якого відбудуться в Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23). Фестиваль проводиться з 2004 року міською радою Дніпра спільно з Національною спілкою кінематографістів України.

Цього року фестиваль відкривається 7 грудня о 14.00 у приміщенні філармонії ім. Л.Когана.

З 2006 року фестиваль носить ім’я одного із фундаторів українського кіно, оператора і режисера з Катеринослава Данила Сахненка. Пошуком матеріалів про життя та творчість Сахненка опікуються члени Дніпропетровського осередку НСКУ. Ім’я цієї непересічної особистості пошановане: щорічно проводиться фестиваль його імені, рішенням міської ради встановлена і щороку вручається мистецька премія ім. Данила Сахненка як найвища відзнака року в галузі кінематографу, на будівлі кінотеатру «Родина» встановлена меморіальна дошка на вшанування його імені. У 2012 році з нагоди 100-річчя від дня прем’єри першого українського повнометражного фільму «Запорозька Січ» була проведена театралізована реконструкція зйомок цього унікального фільму. Зйомку проводили оператори з 8 творчих груп різних міст України.

На цьогорічний фестиваль подано 125 творчих екранних робіт у номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні жанри», «Анімація», «Студентські роботи», «Дитячо-юнацька творчість». Голова журі – народний артист України, відомий режисер Ярослав Лупій. Очікується прибуття кінематографістів із 12 міст України.

Глядачі зможуть побачити фільми кінематографістів Києва та Одеси, Черкас та Івано- Франківська, Трускавця та Херсона, Запоріжжя, Луцька, Коломиї, Чернігова, Харкова, Чернівців, а також Франції, США, Королівства Бруней, Росії, Вірменії, Естонії, Німеччини, Молдови. Перегляди конкурсної програми відбудуться в приміщеннях Будинку мистецтв (вул.Філософська,23), Будинку культури «Енергетик» (вул. Космонавта Волкова, 11а), КДЦ «Іскра», ПК «Північний». У дні проведення фестивалю творчі зустрічі з авторами фільмів відбудуться в Будинку мистецтв та в вищих навчальних закладах міста.

Телефон для довідок: (0562) 42-30- 98.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте