Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
12:30

Магія творення ляльки

Магія творення ляльки

З 2015 року традиційно з нагоди Всесвітнього дня лялькаря в Дніпровському Будинку мистецтв відкривається виставка «Магія творення ляльки». Відкриття виставки відбудеться 23 березня о 12.00.

Метою цієї виставки є ознайомлення широкого кола мешканців та гостей міста з світом народної ляльки, залучення молоді до вивчення традицій українського іграшкарства та використання народної іграшки у виховному процесі.

В експозиції виставки представлені різноманітні види народних ляльок. Як відомо перші іграшки виготовлялись з природних матеріалів: глини, лози, дерева. З глини ліпили свистунців і невеликі фігурки людей та тварин. У Прикарпатті робили іграшки із сиру, а у Подніпров’ї здебільшого наші предки із соломи плели ляльок.

Члени об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв на своїй виставці представляють зразки традиційних ляльок, притаманних нашому етнографічному регіону. Це і лялька-мотанка, і вузлова лялька, і лялька плетена з соломи, і глиняні традиційні іграшки. До експозиції подали роботи майстри-лялькарі не тільки з Дніпра, а і їх колеги з Полтави, Новомосковська, Підгороднього, Кам’янського. Серед авторів – відомі майстрині лялькарства: члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України Інна Івінська, Ольга Родкіна, Тамара Горбунова, Тамара Макаренко, майстри Національної спілки Олена Білова-Брайченко, Людмила Корж, Людмила Дворниченко, Віктор Чумак, Катерина Мусієнко, члени об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв Поліна Албатова, Ірина Онуфрієва, Лідія Мартинова, Наталія Радченко.

Для створення ляльок були використані різні матеріали: тканина, нитки, солома, рогіз, глина, кукурудза. Також на виставці відвідувачі побачать унікальних ляльок Віктора Нікітіна – заслуженого діяча мистецтв України, художника-постановника Дніпровського театру ляльок. Це герої лялькових вистав для дітей «Чарівна лампа Аладіна» та «Гулівер». Фотосвітлини в експозиції виставки познайомлять з традиційнимим ляльками Камеруну (Африка), Аляски (Північна Америка), Афганістану (Азія), Поволжя.

Під час виставки організатори планують для відвідувачів проведення екскурсій та майстер-класів з лялькарства.

Виставка буде працювати з 23 березня по 13 квітня 2018 року з 10 до 18.00 крім суботи та неділі.



   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте