Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
07:37

Миргород або в пошуках склянки води

Посмотреть афишу: Миргород або в пошуках склянки води Документальный фильм, Презентация

25 червня 2018 року о 13.00 в приміщенні Будинку мистецтв (вул.Філософська, 23) відбудеться презентація документального фільму «Миргород або в пошуках склянки води» ісландського кінорежисера, члена Міжнародної асоціації кінорежисерів Ейнара Тора за ідеєю поета, драматурга та художника Олега Мінгальова.

Презентація фільму ісландського кінорежисера Ейнара Тора уже третя у червні цього року зустріч у Будинку мистецтв з іноземними кіномитцями: вже відбулись презентація фільму «Фронтова церква» Егона Упітіса, що закінчив Лондонську академію мистецтв, та зустріч з делегацією кінематографістів з китайського міста Нінбо, які знімають фільм про Україну. Це яскраві зразки народної дипломатії, що надзвичайно важлива для укріплення позитивного іміджу України в світі. З цією метою Будинок мистецтв активно використовує потенціал декоративно-вжиткового мистецтва, проводячи виставки народного мистецтва щороку у Болгарії, майстер-класи на Ягелонській виставці-ярмарку в Польщі.

Фільм розповідає про життя невеликого провінційного українського міста-курорту Миргород в світлі світових глобальних трансформацій та в часи особливо болючого випробовування українського народу на сході країни. Дія відбувається у 2015 році. У Миргороді - невеличкому типово українському містечку з давніми козацькими традиціями як у краплі води відобразилося справжнє життя сучасних українців з їх досягненнями, мріями та проблемами. Відповідаючи на питання щодо причин зйомок ісландським автором фільму про Україну, режисер зазначає: «Це, мабуть, у характері наших предків – вікінгів, котрі відкрили чимало нових земель. Зараз ми хочемо відкрити для себе Україну, вона нам цікава. Адже в роки моєї молодості ісландці не розрізняли Україну, Молдову чи Білорусь, для нас то все було Радянським Союзом».

Головним героєм фільму є вода, як субстанція у глобальному розумінні. Вода - як вічний код життя, універсальний для цілого світу, несе в собі ключ до фізичного та емоційного зцілення кожного, постійного оновлення всього навколишнього середовища та вічного коловороту явищ в природі. Ця документальна робота стала містком у осмисленні минулого та сьогодення. Концепція полягала в тому, що кінорежисер-ісландець на свій незаангажований погляд відчув і передає образ думок звичайних миргородців за 200 років після того, як життя їх предків описав Микола Гоголь у своєму циклі повістей під однойменною назвою «Миргород».

Ейнар Тор стверджує: «Ми всі - є частина світу і повсякденний вибір кожного з нас має наслідки з точки зору екологічного стану планети Земля. Велика таємниця води та таїнство нашого перебування на цій землі тісно пов'язані між собою». Фільм дає спробу осмислення себе у глобальному світі, який завдяки останнім технологічним досягненням людства став відкритим до тісної взаємодії між окремими людьми та цілими народами.

У 2018 році фільм «Миргород або в пошуках склянки води» отримав найвищу відзнаку на міжнародному кінофестивалі "Global India International Film Festival" в номінації на кращу режисерську та сценарну роботи.

Ісландія – острівна держава в Європі, що налічує близько 325 тис. населення і має загальну площу 103 000 км², з мужнім народом. Ісландці надають великого значення своїй незалежності та самодостатності, а ісландська література є досить популярною, зокрема саги, написані в епоху високого та пізнього Середньовіччя. Нам цікаві соціальні й екологічні проблеми далекої Ісландії, що знаходиться майже біля Полярного кола (більш ніж за 5 тисяч кілометрів від нас), які розкривають ісландські кінематографісти.



Ейнар Тор
   

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте