Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пн, 29 апреля 2024
21:47

Хитрий лис

Посмотреть афишу: Хитрий лис Опера

Іван Небесний, за мотивами поеми І. Франко «Лис Микита». Сучасна опера на 2 дії для сімейного перегляду.

Опера «ХИТРИЙ ЛИС» - це творча колаборація двох оперних театрів – Дніпра та Львова. Ця вистава стане своєрідними містом для співпраці та наддасть можливість розширити український репертуар нашому театру.

Над виставою працює сумісна команда митців: автор лібрето та режисер, директор-художній керівник Львівської опери – Василь Вовкун; художник-постановник, автор сценографії, директор-художній керівник Дніпро Опери – Костянтин Пінчук; художниця костюмів – Ганна Іпатьєва (м. Київ); диригент-постановник – Сергій Горкуша.

«Я найбільше люблю свого “Лиса Микиту”, тому, що я його написав для своїх дітей…», – говорив про свій твір Іван Франко. І справді, першими слухачами і читачами цього твору були власні діти письменника – Андрій, Тарас, Петро та Ганна.

Проте Франкова казка стала улюбленою книжкою не лише для дітей, адже «Лис Микита» – твір двоадресатний: він однаково цікавий для дітей і для дорослих. Про що опера «Хитрий Лис»? У казці головні персонажі – звірі, які борються за виживання, їхня поведінка дуже нагадує людське суспільство.

Звірі живуть своїм життям, займають певні посади, перебувають у родинних стосунках один із одним, ходять у гості, судяться, сваряться і миряться, плачуть і сміються, люблять і ненавидять… У цьому суспільстві панують і цінуються обман, підступ, підкуп, протекція, брехня…

Від низу до верху – усі пронизані й об‘єднані корупційними схемами й відносинами, тому не винятком є й Лев, який, почувши про скарб Гороха, реабілітовує Лиса і призначає державним канцлером... Поєднання режисером Василем Вовкуном непоєднуваного – “людського” зі “звірським” у подобі тварин і творить головний концептуальний гумористично-сатиричний ефект вистави.

Тому ця історія завжди актуальна та на часі. «В нас підмога лиш одна – це розумна голова» – саме розум і кмітливість завжди допомагають Лисові Микиті вийти переможцем із чергових неймовірних пригод.


Все даты:

11 мая 2024

Днепровский Академический Театр Оперы и Балета

просп. Дмитрия Яворницкого, 72-А
🕜: 17:00
₴: 150-450 грн

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте