Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorodской дозор
Пт, 29 березня 2024
09:42

GORODСКОЙ ДОЗОР

Лінько: Наступними після Гужви мають стати керівники Інтера

23.06.2017 14:03

Дмитро Лінько у кулуарах парламенту розповів подробиці затримання головного редактора видання "Страна.юа" Ігоря Гужви. "Це правильно завершена справа, яка викриває усіх рупорів Кремля в України і підтверджує те, що вони є хабарниками і злочинцями. Є докази співробітництва редакції "Страна.юа" із Москвою. Я сподіваюсь, що правоохоронні органи не завершать на цьому свою боротьбу із кремлівською агентурою. Зокрема, припинять діяльність сепаратистську діяльність телеканалу "Інтер", - наголосив депутат від Радикальної партії. Політик зауважив, що операція силовиків тривала декілька місяців. "Хабар у розмірі 10 тисяч доларів був вилучений безпосередньо з кабінету Ігоря Гужви вчора ввечері. Є всі відеоматеріали, які підтверджують факт вимагання", - зазначив Дмитро Лінько. Народний депутат наголосив, що "компромат" на себе не бачив. "Насправді, я не знаю ,чим мене намагались шантажувати. Але я знаю, що журналісти цього видання за мною стежили і намагались фіксувати факти мого особистого життя, тому я і звернувся до правоохоронних органів. Саме так діє кремлівська агентура - намагається взяти на гачок, щоб впливати на українську політику", - розповів Лінько. Він додав, що показовим є перелік осіб, які підтримують і співчувають виданню "Страна.юа". "Кремлівські консерви зараз вскриваються. Подивіться, хто підтримує зараз - Вілкул, Лукаш та інші відверті сепаратисти. Їм усім місце в тюрмі разом з Гужвою. Тому цю справа є реальним методом захисту інформаційної безпеки країни", - підсумував народний депутат. Нагадаємо, лідер Радикальної партії заявив, що затримання Гужви - правильний крок. Політик додав, що потрібно чинити так з усіма прокремлівськими виданнями. «Ми зареєстрували в парламенті проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії по розслідуванню фінансування телеканалу «Інтер». За моєю інформацією, він фінансується з Москви. Нагадую, Росія – агресор та окупант нашої території, а один із провідних каналів в Україні отримує звідти гроші. Це пропагандистська діяльність ворога, П’ята колона, рупор Кремля. Влада повинна захищати український інформпростір, адже це важлива складова безпеки країни», - підкреслив Ляшко.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Сергій Рибалка вимагає від НБУ та Мінфіну надати фінансовому комітету ВР результати аудиту «Приватбанку»

22.06.2017 14:26

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка публічно звернувся до НБУ та Мінфіну з вимогою надати профільному комітету парламенту вичерпну інформацію про ситуацію у «Приватбанку». Про це він повідомив у своєму блозі на сайті Обозреватель: https://www.obozrevatel.com/politics/46193-skolko-esche-gosudarstvo-budet-platit-za-privatbank.htm .
За словами керівника фінансового комітету парламенту, днями уряд планує влити у «Приватбанк» ще майже 40 мільярдів гривень. Він також нагадав, що минулого року після націоналізації Мінфін вже влив у цей банк 116,8 млрд. гривень платників податків.
«Держава вже витратила на «Приватбанк» 5% ВВП. І це точно не кінець історії. Загалом буде точно більше, ніж ми витрачаємо на рік на всі силові структури чи на обслуговування величезного державного боргу. Ці витрати також можна порівняти із розмірами пенсійного фонду», – зауважив Сергій Рибалка.
Він також підкреслив, що на компенсації вкладів населенню у ліквідованих банках держава вже витратила безпрецедентні обсяги коштів. «І якщо влада не об’єднається навколо реформ фінансового сектора, якщо не припинить нескінченні махінації, плата України за вихід із найбільшої у світі банківської кризи буде набагато дорожчою», – наголосив Сергій Рибалка.
На переконання голови фінансового комітету, головна проблема полягає у тому, що ані громадськість, ані експерти, ані парламентарі не знають, що насправді відбувається в банку.
«Більше року керівник НБУ розповідала нам у профільному комітеті Верховної Ради, що капіталізація «Привату» йде нормально, а власник виконує зобов’язання. І раптом – ухвалили рішення про націоналізацію. Це означає, що власник не дотримав слова? Потім у Нацбанку заявили, що умовою націоналізації була заміна власником «поганих» застав по з’язаних з ним кредитах на ліквідні. І знову, за словами керівництва НБУ, власник не дотримав слова. Не завелика ціна для країни за таку довірливість регулятора?», – поцікавився Сергій Рибалка.
Він нагадав, що в квітні голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що проблеми у «Приватбанку» ще більші, ніж оцінювалося, а «кредити із пов’язаними особами складають не 97% кредитного портфелю банку, а всі 100%». «І знову жодних доказів. Чому не оприлюднюються докладні результати аудиту? Тепер НБУ знову винаймає якісь міжнародні детективні та консультаційні агентства. У журналістів, експертів та депутатів вже з’явилися підозри, що під прикриттям порятунку найбільшого банку країни готується чергова афера із викачування народних грошей у приватні кишені», – висловив обурення Сергій Рибалка.
Депутат зазначив, що приклад із «Приватбанком» є показовим, оскільки, на його думку, історія цієї кризи показала надзвичайну закритість владних органів та підкилимність усіх їхніх дій.
«Саме тому ми з колегами по фракції Радикальної партії та інших фракцій внесли законопроект про підвищення відкритості Національного банку. Обов’язок публікувати докладні звіти та результати аудитів ліквідованих банків та багато іншого має бути закріплено у законі. Тому ми вимагаємо від Міністерства фінансів якісну стратегію розвитку державних банків. Бо давно потрібно перетворити їх із годівниці для влади на ефективні інструменти розвитку економіки. Публічно звертаюсь до НБУ та Мінфіну надати профільному комітету Верховної Ради вичерпну інформацію про ситуацію у «Приватбанку», – написав Сергій Рибалка.


Коментарі: 0 | Залишити коментар


Ляшко-уряду: Як можна проводити реформу, не порадившись із медиками?

22.06.2017 11:54

Олег Ляшко звернувся до уряду з вимогою відкликати медичну реформу. Політик переконаний, що нововведення в медичній сфері позбавлять права мільйонів українців на отримання медичної допомоги. «На численних зустрічах із медиками я не почув жодного слова на підтримку медичної реформи від уряду. Чому уряд ініціює надзвичайно важливу реформу в державі, не поцікавившись думкою професійного середовища та не провівши всенародного обговорення? Бо медична реформа, так само, як і земельна та пенсійна, не проводяться для українців, а на виконання меморандуму з МВФ – щоб взяти черговий кредит. На чорта ці кредити, якщо в результаті українці стають бідними, а Україна перетворюється на сировинну колонію?», - обурився Ляшко. Народний депутат переконаний, що в результаті урядової медичної реформи в першу чергу постраждають найбільш нужденні – пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї. «Медична реформа переслідує єдину мету – перекласти проблеми дефіциту фінансування медицини на кишені українців. Замість того, щоб створювати робочі місця та підвищувати зарплати українцям, аби більше доходів надходило до держбюджету, влада проводить закриває лікарні та позбавляють українців можливості отримувати медичну допомогу. Моя «залізна» команда цього не допустить. Ми стоїмо на сторожі інтересів українських медиків та їх пацієнтів», - наголосив лідер РПЛ. Політик також з трибуни парламенту привітав всіх медичних працівників зі святом, яке вони відзначали минулої неділі.

Коментарі: 0 | Залишити коментар


Усього 75. Попередня cторінка | Сторінка 1 з 25 | Наступна сторінка
Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті