Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
02:12

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

fundsolidaritycomua


26 квітня 2017, 12:14

Чорнобильська катастрофа- 31 рок

Чорно́бильська катастро́фа — техногенна, екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території Української РСР. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Відбувся радіоактивний викид потужністю в 300 Хіросім[1]. На думку багатьох людей, зокрема тодішньої голови Президії Верховної Ради УРСР Валентини Семенівни Шевченко, ця подія так само як офіційна реакція, яка була продемонстрована у Москві, стала однією з причин розпаду СРСР.
Загальні дані

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики[2][3][4][1] , як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 чоловік були евакуйовані із зон забруднення.

Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення для СРСР і світу. Це наклало деякий відбиток на хід розслідування її причин. Підхід до інтерпретації фактів і обставин аварії змінювався з часом і повністю єдиної думки не існує досі.

Спершу керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати масштаби трагедії, але після повідомлень з Швеції, де на АЕС Форсмарк[sv] були знайдені радіоактивні частинки, які були принесені з східної частини СРСР, та оцінки масштабів зараження, розпочалася евакуація близько 130 000 мешканців Київської області із забруднених районів. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Навколо ЧАЕС створена 30-кілометрова зона відчуження[5].

За матеріалами сайту:
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0




Переглядів: 1301
Усі записи автора | << | >>

fundsolidaritycomua  (15.05.17 19:21): Наше Видео на Ютубе:
https://www.youtube.com/channel/UCwbhdnyoFl7MNWVsYysaamA/vid eos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Ваш Max Otto von Stirlitz
Відповісти | З цитатою
fundsolidaritycomua  (04.05.17 11:51): https://www.youtube.com/watch?v=gq9bwhfn8h0

Стихия в Днепре 19 апреля 2017 года: поваленные деревья, поломанные ветви, цветущие ветви деревьев сломаны и валяются на снегу, ствол сосны упал на землю и верхушкой уперся в окно квартиры жителей первого этажа, все в снегу, битые автомашины... коллапс. Фильмы ужасов из Голливуда... просто отдыхают. Настоящая экологическая катастрофа. Все, как в сказке: чем дальше, тем страшнее... Действительно шокирующие кадры. Как сказали проходящие мимо военнослужащие: "Как после бомбежки..."
Я тоже был очень удручен увиденным. Такого в своей жизни я действительно не видел. Прошел огонь, воду и медные трубы, но такое...
Всем приятного просмотра!
Відповісти | З цитатою
fundsolidaritycomua  (26.04.17 12:15): Смотрите нас на Ютубе:
https://www.youtube.com/channel/UCwbhdnyoFl7MNWVsYysaamA/vid eos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Відповісти | З цитатою
Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті