Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Вт, 30 квітня 2024
03:15

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

АНД РВ


4 квітня 2024, 11:51

«Орган пробації проводить профілактичний захід приурочений Всесвітньому дню здоров’я»

04 квітня 2024 року психолог Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Абашія Едуард Автанділович провів профілактично-роз’яснювальну роботу з відвідувачами закладу, приурочену до Всесвітнього дня здоров’я. До даного заходу охоче долучилися працівники відділу пробації.

У 1948 році учасники першої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я закликали заснувати Всесвітній день здоров’я, щоб ознаменувати створення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). З 1950 року Всесвітні дні здоров’я відзначаються щороку 7 квітня, і вони присвячені різним темам. Кожна тема відображає пріоритетну сферу діяльності, яка є актуальною для ВООЗ на даний момент часу. У цей день запускаються програми інформаційно-роз’яснювальної діяльності, розраховані на профілактику та контроль різних захворювань, проводять мотиваційні бесіди для підтримання здорового способу життя громадян, включно зі здоровим харчуванням та відмовою від шкідливих звичок (зміцнення громадського здоров’я).

Здоров’я - це особливий дар, який дається людині від народження, причому далеко не всім. Про необхідність берегти своє здоров’я зазвичай знають усі, але мало хто знає про те, що здоров’я, як стан, виходить за рамки фізичного стану. Психічне здоров’я - це важлива складова загального здоров’я людини. Це зумовлено тим фактом, що всі елементи організму взаємопов’язані один з одним і перебувають під постійним контролем нервової системи. Саме з цієї причини стан психіки людини впливає на діяльність усіх систем організму, а їхній стан позначається на психіці людини. Особливо важливо вміти спостерігати за станом психіки. Причому необхідно контролювати стан власної психіки та вміти аналізувати психіку близьких людей, особливо дітей. Однією з психічних складових є стан напруження - зусилля психіки для виконання того чи іншого виду діяльності.

Відповідно до ст. 49 Конституції України кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності. Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту, забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Важливу роль у профілактиці відведено сімейному лікарю і сімейній медсестрі, до функціональних обов’язків яких належить спостереження за здоров’ям пацієнта і збереження його здоров’я за допомогою різноманітних профілактичних дій, щоб запобігти виникненню хвороби або щоб не трапилося погіршення наявного захворювання. Профілактика захворювань і раннє їх виявлення допомагає продовжити здоровий період життя, а також зменшити рівень захворюваності та передчасної смертності, - зазначив психолог.






Останній раз редагувалося: 04.04.2024 11:53
Переглядів: 68
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті