Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
15:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська облрада передає номінацію «Козацькі пісні Дніпропетровщини» до штаб-квартири ЮНЕСКО

Дніпропетровська облрада передає номінацію «Козацькі пісні Дніпропетровщини» до штаб-квартири ЮНЕСКО
Дніпропетровська обласна рада продовжує послідовну роботу по включенню пам'яток культурної спадщини області до Світової спадщини ЮНЕСКО. МЗС України днями передасть номінаційне досьє «Козацькі пісні Дніпропетровщини» для експертизи до штаб-квартири ЮНЕСКО в Парижі.

Супроводжуватиме документи голова Дніпропетровської облради Євген Удод. За його словами, треба домагатися включення пісень до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони, бо вони вже знаходяться на межі вимирання та забуття – основним носіям елементу більше 80-90 років.

«Щоб прийняти народ до світової спільноти, треба його пізнати. Краще всього розкрити душу людей можна через їх культуру і традиції. Всесвітнє визнання козацької культури надасть потужний імпульс у розвитку не лише мистецтва, а й формування іміджу України як держави з багатими традиціями та культурної спадщиною», – зазначив Євген Удод. Також він додав, що н овий статус підкреслить унікальність та історичну значимість козацьких пісень Дніпропетровщини і дасть можливість залучати додаткові гранти на їх збереження, розвиток і популяризацію.

Номінаційне досьє підготували регіональні та національні музикознавці, спеціалісти Дніпропетровської облради, представники експертної ради при Мінкульті України та Українського центру культурних досліджень. Досьє, зокрема, включає в себе інформацію про елемент, фотоматеріали, 10-хвилинний відеоролик, перелік заходів з охорони, листи згоди носіїв елементу та представників громад у підтримку ініціативи про охорону пісень.

Нагадаємо, напередодні Міністерство культури України включило козацькі пісні Дніпропетровщини до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний наказ підписав Міністр Культури України В'ячеслав Кириленко. Це була одна з найголовніших умов для подальшого їх внесення до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Runo  (10.03.15 16:09): А, что? У нас уже и сопроводить некому кроме самого председателя? Выделили бы лучше
деньги на микроскоп для больницы им. Мечникова, а песни позже петь будем...
Відповісти | З цитатою
Я  (10.03.15 14:50): Это отличная новость. Это наша культура и надо об этом всем знать.Все западные народы берегут свою культуру, кроме Америки. А какая там культура, когда там сброд всего мира. Відповісти | З цитатою
Фанат бойового гупака  (10.03.15 13:35): — Уделяешь ли ты внимание своему сексуальному развитию, и насколько это важно по-твоему?

— Да, конечно, читаю литературу, пробую что-то новое в постели. Люблю приключения и новшевства.
Відповісти | З цитатою
Маркиза де Бомбадур  (10.03.15 12:41): Казацкие песни без Петриковской Росписи невозможно слушать,- одно голое завывание-забандуривание.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті