Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
00:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Незаангажоване мислення молоді дає можливість сформулювати інноваційні ідеї

|«« «« »» »»|

На базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара працював III Міжнародний форум студентів, аспірантів і молодих учених.

Форум зібрав представників нової генерації освітян і науковців, які своїми розробками й дослідженнями сьогодні здатні визначати подальший інтелектуальний розвиток суспільства. Організатори заходу – Придніпровський науковий центр НАН України і МОН України, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Євразійський національний університет імені Л. М. Гумільова, Міжнародна корпорація «Ноосфера венчурс США», Промислова організація «Альянс «Нова енергія України».

Заяви на участь у форумі подали близько 300 молодих науковців з Франції, Польщі, з різних міст України, а саме Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, Луганська, Житомира, Львова, Києва, Сум, Чернігова, Одеси, Полтави та інших.

Вікторія Пилипенко, аспірантка Луганського національного університету імені Т. Шевченка, евакуйованого у місто Старобільськ приїхала на Міжнародний Форум, щоб пізнати нові тенденції наукового розвитку інших наукових шкіл та представити наукову школу свого університету, знайти нових друзів та однодумців. «Я представлятиму одну з мікротем мого наукового дисертаційного дослідження, що стосується радянсько-іранських відносин у період ірано-іракської війни, – відзначила Вікторія. – Моя тема надзвичайно перегукується із сьогоднішніми подіями в Україні, тому що я досліджую аспект провокації Радянського Союзу на іранському кордоні з метою повернути Іран у фарватер радянської політики. Буду доводити, що історія розвивається по спіралі, і для того, щоб вийти з сьогоднішньої політичної кризи, нам необхідно поглянути вглиб радянської політики на міжнародній арені. Я доводжу, що Україна може заново для себе відкрити Іран, тим самим залучивши багато інвестицій. У нашому університеті добре розвинена сходознавча школа, мій керівник – її засновник, тому, гадаю, рівень наших досліджень буде гідно оцінений нашими колегами з інших університетів».

Голова ради молодих учених ДНУ, кандидат хімічних наук Віталій Пальчиков розповів про діяльність організації, яку він очолює. Зокрема, він зауважив, що рада молодих вчених ДНУ постійно є кращою серед рад молодих вчених Дніпропетровської області. Теми переможців різноманітних конкурсів дуже актуальні, адже проекти молодих науковців ДНУ часто стосуються перспектив регіону. Спостерігається така закономірність, що часто переможці одного конкурсу стають переможцями інших конкурсів. Так, в активі ради є два переможці державних грантів, кавалер Ордену княгині Ольги III ступеня, лауреат Державної премії 2011 року. Представники ради молодих вчених ДНУ постійно стають стипендіатами Кабінету Міністрів України, 20 науковців протягом останніх років пройшли стажування за кордоном. На рахунку молодих вчених десятки патентів, наукових статей. Вони активно співпрацюють з радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України. Віталій Олександрович запросив усіх бажаючих до співпраці з потужним колективом молодих науковців ДНУ.

Студент 4 курсу юридичного факультету ДНУ Камалідін Халікулов з Узбекистану представив доповідь «Правовий статус Шанхайської організації співпраці»: «Ця організація була створена у 2001 році. Її учасники – Казахстан, Китай, Киргизія, Росія, Таджикистан, Узбекистан – об’єдналися з метою співпраці у сфері економіки, безпеки і гуманітарних питань, оскільки цим незалежним країнам важко самостійно піднімати свій потенціал. Мені ця тема цікава, тому що в досліджуваній організації беруть участь центральноазіатські держави, цікавить майбутнє потужної китайської економіки, яка щороку зростає, а також мій рідний Узбекистан».

Роман Мальков, магістр Одеської національної академії харчових технологій представив дослідження «Вибір оптимального методу відкладеного випікання при виробництві хлібобулочних виробів лікувально-профілактичного значення». «Ми займаємося вдосконаленням технологій випікання хлібобулочних виробів та заморожування тіста. Для України це інноваційні технології. Ми шукаємо оптимальні технології для наших сортів хліба, для наших регіонів. Вивчаємо, як змінюються властивості тіста в процесі приготування: застосовуємо безопарний і опарний способи, густу або рідку опару з додаванням харчових домішок, наприклад, сиропу шипшини чи соняшника. І потім спостерігаємо, як впливають жири та вітамін С на заморожування», – говорить Роман.

Аліна Яценко, студентка факультету соціології та соціальної роботи Львівського національного університету «Львівська політехніка» присвятила свій виступ колірному наповненню візуальної політичної реклами. «Дослідження присвячене тому, щоб знайти взаємозв’язок між рейтингом політичної партії та колірним наповненням її політичної реклами, – розповіла дівчина. – Це дуже цікаво, адже колір – потужний засіб впливу на людську психіку. Через колір можна передати емоцію, обстановку, колірним поєднанням можна налаштувати електорат на позитив або негатив. Коли політична партія формує свій імідж, вона обирає певний колір, який буде асоціюватися саме з нею. Відповідно, партія несе той меседж, який вона хоче передати своїм виборцям».

Ольга Вовк – аспірантка кафедри історіографії, джерелознавства і археології Харківського національного університету ім. В.Каразіна, приїхала в Дніпропетровськ, щоб представити здобутки, які вдалося зробити під час виконання своєї дисертаційної роботи на тему «Конструювання образу: Василь Каразін в історико-біографічних наративах». «Я вивчала історіографічний образ засновника Харківського національного університету. У своєму дослідженні я аналізувала що, де, як, коли і чому писали в історіографічних джерелах про цю людину, тобто як формувався імідж Василя Назаровича в різних хронологічних періодах, а також те, як жителі Харкова та всієї України уявляють його постать, та як можна вплинути на формування його доброго іміджу. Вважаю це дуже важливим, адже Василь Назарович Каразін – знакова персона для історії Харкова й України загалом, тому що заснування ним університету докорінно змінило історію нашого міста», – переконана Ольга.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулися ректор ДНУ, член-кореспондент НАН України Микола Поляков, начальник відділу освіти ДКБ «Південне» імені М. Янгеля Василь Зевако, заступник директора інституту технічної механіки з наукової роботи Валерій Тимошенко, керівник наукового центру міжнародної корпорації «Ноосфера Венчурс» Ігор Ханін, генеральний директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді України ім. Макарова Віктор Хуторний, директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної адміністрації Олександри Демчик.

Учасники молодіжного наукового форуму плідно працювали у секціях, які охопили усі галузі знань: «Соціально-гуманітарні науки», «Розвиток людського потенціалу та формування громадянського суспільства», «Економічні науки», «Природничі науки та охорона навколишнього середовища», «Математичні науки та комп’ютерні технології», «Новітні технології, речовини та матеріали».

Після жвавих наукових дискусій учасники III Міжнародного форуму студентів, аспірантів і молодих вчених, представники наукової молоді запропонували продовжити проведення щорічних Міжнародних форумів, де можна у вільній і творчій атмосфері обмінюватися своїм досвідом у науковій, освітній, просвітницькій та громадській діяльності, висловлювати пропозиції з удосконалення різних сфер соціально-економічного й культурного життя. Захід засвідчив, що необхідно розширювати співпрацю академічних освітніх і наукових установ, громадських експертних об’єднань, органів місцевої влади з обдарованою молоддю у проведенні міждисциплінарних досліджень фундаментального і прикладного характеру.

«Особливі надії сьогоднішня цивілізація покладає на молоде покоління, найменш уражене численними догмами, комплексами та стереотипами минулого, – відзначив ректор ДНУ ім. О. Гончара, професор Микола Поляков. – А саме незаангажоване мислення дає можливість сформулювати інноваційні ідеї, розробити якісно нові моделі розвитку людства, досягти справжніх відкриттів у різних галузях наукових знань і виробництва», – переконаний ректор ДНУ ім. О. Гончара Микола Поляков.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте