Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Старшокласників знайомлять з «Історичними етюдами» ХІХ ‒ ХХ століття

Старшокласників знайомлять з «Історичними етюдами» ХІХ ‒ ХХ століття
Розлогі дослідження юних науковців Дніпропетровщини на різні історичні теми увійшли до збірки «Історичні етюди – для сучасності». До книги увійшли 16 робіт учнів Малої академії наук Дніпропетровської області. Це не лише глибокі аналітичні роботи, а й політичні карикатури, фотографії та рекламні оголошення.

Ознайомитися з ними можна у бібліотеці обласного відділення Малої академії наук, Українського інституту вивчення Голокосту «ТКУМА» та Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Збірка «Історичні етюди – для сучасності» складається з наукових робіт 16 авторів з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська та Широківського району.

«Збірка «Історичні етюди – для сучасності» є результатом нашого спільного проекту з Українським інститутом вивчення Голокосту «ТКУМА» – «Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності». Усі роботи у збірнику це найсильніші проекти, які захищали наші вихованці на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН», – сказала директор Дніпропетровського відділення Малої академії наук Наталя Тягло.

Також за інформацією Наталії Тягло, перший тираж «Історичних етюдів – для сучасності» складає 25 примірників, кожен з яких за об'ємом сягає близько півтисячі сторінок. Частина екземплярів буде передана самим авторам наукових робіт. Решту відправлять у бібліотеки обласного відділення Малої академії наук, Українського інституту вивчення Голокосту «ТКУМА» та Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

Очікується, що додатковий тираж буде видано вже у вересні. Ці книжки також планують передати до обласних бібліотек, де школярі зможуть використовувати їх у підготовці рефератів і наукових робіт.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті