Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
22:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Впродовж двох років в області реконструюють 17 котелень, – Валентин Резніченко

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині знають, як заощадити на теплі. Секрет простий – газові котельні переводять на альтернативне паливо. Один з прикладів – Веселівська школа у Криворізькому районі, в якій навчаються майже 200 дітей.

«Реконструкцію котелень розпочали з Криворізького, Межівського, Петриківського та Царичанського районів. На альтернативне паливо перевели чотири школи та одну лікарню. На це з обласного бюджету виділили понад 7,6 млн. гривень, – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – На цьому робота не завершується. У планах на 2016-й – ще 12 котелень».

У першу чергу, котельні реконструюють там, де є гостра потреба. Однією з таких була школа у селі Веселе Криворізького району. Учні та вчителі потерпали від холодів роками. Температура у кабінетах сягала 10 градусів.

«Котельня була застаріла, а рахунки за опалення – захмарними, – розповіла директор школи Катерина Панченко. – Щоб зовсім не змерзнути, скорочували перерви, приносили з дому обігрівачі, переносили канікули».

Тепер все змінилося. Старі газові котли замінили на нові. Їх три, проте один резервний. Працюють на пілетах, соломі та вугіллі. Подача палива ручна і автоматизована. Заступник голови ОДА Володимир Пруцаков зазначив, що на нову котельню з обласного бюджету було виділено 1,2 млн. гривень. Витрачені кошти окупляться вже за 1,5 опалювального сезону.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте