Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
22:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як в сильний мороз зберегти здоров’я, мешканцям Дніпропетровщини нагадали медики

Як в сильний мороз зберегти здоров’я, мешканцям Дніпропетровщини нагадали медики
На Дніпропетровщині справжня зима – стовпчик термометра подекуди опускається до мінус двадцяти п’яти за Цельсієм. В таку погоду краще не виходити з дому, кажуть рятувальники. Якщо ж робота або навчання змушують залишити теплу оселю, слід пам’ятати декілька правил. Сказати «ні» в мороз потрібно переїданню, тісному одягу, металічним прикрасам, алкоголю та курінню.

Про це мешканцям області нагадують в Обласному центрі здоров’я. Щоб допомогти своєму організму легше перенести морози та зберегти здоров’я, потрібно пам’ятати декілька правил. Зима – не час для дієти. Легка їжа не дає організму, який працює на зігрівання, необхідного запасу енергії. Голодна людина на холоді швидше мерзне. Однак переїдати також не слід: це не сприяє зігріванню, а лише викликає застійні процеси в організмі.

В мороз краще одягатися багатошарово. Принцип «капусти» допоможе зберегти тепло між прошарками одягу, а просторий одяг сприяє нормальній циркуляції крові в тілі. Не варто носити металеві прикраси. Вони швидко холонуть та можуть стати причиною обмороження ділянок шкіри, які до них торкаються.

Перед виходом на вулицю обличчя і руки бажано змастити захисним жирним кремом. А от зволожуючий крем використовувати не можна.

Слід відмовитися від алкоголю, який призводить до великої втрати тепла. Те ж саме стосується куріння на холоді. Воно уповільнює циркуляцію крові в кінцівках, тому ймовірність обмороження збільшується.

Найпершими від сильних морозів страждають ніс, кінчики вух, пальці рук і ніг. Якщо ви сильно замерзли і перестали їх відчувати, то ні в якому разі не відігрівайтеся гарячою водою і не розтирайте уражені місця снігом. Обгорніть обморожену частину тіла сухою теплою матерією і дайте їй зігрітися поступово. Якщо чутливість не повертається, відразу звертайтеся до лікаря.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті