Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 14 мая 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Cпортивні перемоги на «Дніпровських порогах»

|«« «« »» »»|

Всеукраїнський Фестиваль національних бойових мистецтв «Дніпровські пороги» відбувся у СК УДХТУ м. Дніпропетровська. Спортсмени з Дніпропетровська, Запоріжжя, Нікополя та інших міст України вийшли на урочистий парад під кольорами національного прапору, щоб показати свою вправність і позмагатися у двох видах програми: турнірі з українського рукопашу «Спас» серед юнаків та юніорів та турнірі з боротьби «навхрест» серед дітей та молодших юнаків.

Фестиваль має за мету не тільки спортивні змагання, а ще й справу відродження історичних та бойових українських традицій. За його правилами юнаки та дівчата (були серед спортсменів і представниці прекрасної статі) навіть змагаються в національному вбранні - у шароварах. Також наставники приділяють велику увагу вихованню в підростаючого покоління відчуття національної гідності та справжнього патріотизму.

Старт фестивалю бойових мистецтв дали почесні гості: Віце-президент Міжнародного Фонду «Солідарність» Яна Іванілова; Президент Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська федерація» Спас» Олександр Притула; Президент Дніпропетровської громадської організації «Федерація козацького бойового мистецтва «Спас» Геннадій Поляков; Голова Запорізької обласної федерації «Спас» Костянтин Рижов; Голова Жовтневого районного союзу ветеранів Афганістану, полковник Тарас Поварчук; Берегиня козацького звичаю «Спас», директор Дитячо-юнацького центру «Штурм», громадський діяч Ірина Герліванова http://www.gerlivanova.dp.ua/. Своїм виступом церемонію відкриття прикрасили танцівниці Народного колективу «Студія хореографії «Dancer», а також вправні козачата Дніпропетровської Зразкової школи «Спас-Штурм».

Одинадцять команд боролися за право називатися кращими в своїх вікових та вагових категоріях. Вік спортсменів - від 6-16 років, змагання відбувались одночасно на двох килимах. Переможці та призери були нагороджені медалями, дипломами та призами Міжнародного фонду «Солідарність».

Мабуть, найзапекліша боротьба на обох килимах тривала між спортсменами Запоріжжя та Дніпропетровська. У розділі «навхрест» серед спортсменів 6-7 років кращими стали Лагутін Нікіта («Спас-Сила», Запоріжжя), Кримов Ярослав, Клячин Руслан, Артеменко Денис («Спас-Штурм», Дніпропетровськ), Стальченко Руслан («Джур», смт Покровське). У віковій категорії 8-9 років першими стали Таловиря Артем, Перекопський Владислав, Сунцов Лука, Стебліна Володимир, Алієв Агшин («Спас-Штурм», Дніпропетровськ), а також Курилко Іван, Кривошеєв Архип («Спас-Воля», Запоріжжя). Категорія 10-11 років, золото здобули Нагорний Артем, Смірнов Михайло, Собильський Дмитро («Спас-Штурм», Дніпропетровськ), Жуган Назар («Спас-Воля»), Литовченко Максим («Спас-Сила»), Хмеленко Андрій («Спас-Вихор»), Запоріжжя.

У розділі «Спас» у віковій категоріії 9-10 років кращими стали Чурилов Арсен та Жуган Назар («Спас-Воля», Запоріжжя), Шелевой В’ячеслав («Спас-Яр», Запоріжжя), а також Стебліна Володимир («Спас-Штурм», Дніпропетровськ). У віковій категорії 11-12 років перші місця посіли Целуйко Владислав («Спас-Яр») та Шумков Дмитро («Спас-Воля»), Жулід Денис та Новіков Денис («Спас-Сила»). У віковій категорії 13-14 років перемогли спортсмени Ємельянов Ілля та Доновський Микита («Спас-Січ», Запоріжжя) і спортсмени з Дніпропетровська Мироненко Артем та Бондар Дмитро, («Спас-Штурм»). Золоту медаль серед спортсменів 15-16 років. Здобув Учкін Данило («Спас-Січ», Запоріжжя).

Організатори заходу - Федерація козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» http://spas-shturm.org.ua/ та Дитячо-юнацький центр «Штурм» http://www.shturm.dp.ua/ висловлюють щиру подяку за підтримку Управлінню у справах молоді та спорту, Управлінню освіти та науки Дніпропетровської міської ради, а також генеральному партнерові фестивалю - Міжнародному благодійному фонду «Солідарність».

Фоторепортаж: http://spas-shturm.org.ua/фотозвіт-дніпровські-пороги-2016/.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Игорь  (23.02.16 11:28): Оказывается, существует не надутый патриотизм, а настоящий, взрощенный с детства. Был на соревнованиях - увлеченные ребята, очень понравилось! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте