Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
08:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Обласному комунальному підприємству “Фармація” — 90 років

|«« «« »» »»|

26 травня обласне комунальне підприємство «Фармація» відзначатиме 90-річчя з дня заснування.

Історія підприємства нерозривно пов'язана з історією країни. 90 років для людини це ціле життя, а для підприємства — лиш частина часу, відпущена для роботи на благо суспільства.

В травні 1926 року Народний комісаріат зовнішньої і внутрішньої торгівлі УРСР зареєстрував “Катеринославське Управління Господарче — Аптечних підприємств при Катеринославському Окрздраві під назвою Катеринославське аптекоуправління. Воно і стало предтечою ОКП “Фармація”

Перед аптекоуправлінням ставилась задача забезпечити населення області медикаментозною допомогою, предметами санітарії і гігієни, а також покладалося виконання доручень інспектури охорони здоров'я.

Йшли роки разом із адміністративно-територіальними змінами і реформами, змінювались назви і організаційні форми підприємства.

Сучасну назву – ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ФАРМАЦІЯ» - підприємство здобуло згідно рішення Дніпропетровської обласної ради від 13.07.2000р №255-12/XXIII.

* * *

За час існування підприємства було немало різних подій, різких злетів та болючих падінь.

З мільйонними боргами постачальникам, величезними боргами по зарплаті, за комунальні послуги, з відмовою банків у кредитуванні в кризисних 90-х роках підприємство встояло, і почалось повільне друге становлення ОКП “Фармація”. І це дякуючи людям, відданим, працьовитим, які не кинули підприємство в тяжкий час.

Дещо пізніше перед підприємством керівництво області, депутатський корпус облради поставили задачу збереження цілісності підприємства, підвищення рівня комплексного медикаментозного забезпечення громадян і лікувальних установ.

Зараз до структури ОКП “Фармація” входить 126 аптек і аптечних пунктів, із яких 46 соціальних, 5 аптек мають ліцензії на виготовлення ліків в умовах аптек. Особливо актуальною та важливою послугою цих аптек є виготовлення ліків для дітей та осіб похилого віку, а також препаратів, що виготовляються відповідно до потреб конкретного пацієнта. Такі аптеки ОКП «Фармація» розташовані в місті Дніпропетровську на вул. Василя Жуковського, 2Б та проспекті Слобожанському, 63, а також у містах Нікополь (вул. Світла, 1А) та Першотравенськ (вул. Шкільна, 25). Майже 50 відсотків аптечних закладів знаходяться в сільській місцевості.

Підприємство має окрему ліцензію на право обігу спеціальних лікарських засобів, що містять підконтрольні речовини, які використовуються для тяжко хворих як заспокійливі і знеболювальні. ОКП «Фармація» забезпечує цими специфічними лікарськими засобами понад 100 лікувальних установ Дніпропетровської області.

Саме комунальні аптеки здійснюють такий соціально спрямований вид діяльності як відпуск лікарських засобів за безоплатними та пільговими рецептами окремим групам населення (інвалідам війни, учасникам бойових дій, чорнобильцям та іншим), а також категоріям громадян, які мають певні захворювання (онкологія, гематологія, туберкульоз тощо).

Завдяки ОКП “Фармація” не кинуті напризволяще громадяни, що живуть у віддалених селах, де немає аптек. Для них через 99 фельдшерських пунктів і амбулаторій організована реалізація ліків і виробів медичного призначення.

На підприємстві трудяться 480 чоловік.

Сьогодні, зустрічаючи таку чудову круглу дату неможливо не відзначити тих людей, які вклали свою працю в розвиток підприємства. Це і ті, хто і зараз працює на благо підприємства, і наші ветерани, яких ми пам'ятаємо: МАМОНТОВА Людмила Борисівна, РОСЬ Галина Василівна, МЕДЯНИК Олександра Костянтинівна, БЕЙЛІНА Ірина Василівна, БІЛОСТОЦЬКА Ніна Сергіївна, НІЛУШКОВА Наталія Павлівна, ВОЛГА Тамара Олександрівна, ЛЕВЮК Ольга Вікторівна, КАЛМИКОВА Олена Михайлівна, МЕЛЬНИК Валентина Степанівна, КАШАНСЬКА Ніна Степанівна, РУДНЄВА Зоя Семенівна, КОВАЛЕНКО Ганна Федорівна, МОМОТ Валентина Іванівна, АЛЬОШКІНА Валентина Іванівна та багато, багато інших.

ОКП “Фармація” — одне з потужних фармацевтичних підприємств Дніпропетровської області. Воно є взірцем ведення аптечної справи, де відчувається солідарна відповідальність та турбота про здоров'я людей власника закладу — територіальної громади сіл, селищ, міст області в особі Дніпропетровської обласної ради і підприємства. ОКП «Фармація є єдиним підприємством в області, яке виконує особливо важливу місію — забезпечення громадян регіону усім спектром необхідної фармацевтичної допомоги.

Сотні тисяч людей, дякуючи зусиллям спеціалістів ОКП “Фармація”, змогли зберегти і відновити своє здоров'я. Підприємство живе і розвивається. У нього є майбутнє.

З 90-річчям ОКП “Фармація”.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте