Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
20:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Водохреще в Дніпрі відсвяткують на території Новобогородицької фортеці

Водохреще в Дніпрі відсвяткують на території Новобогородицької фортеці

19 січня, об 11.00, у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця», на території історичної пам'ятки «Стара Самар – Новобогородицька фортеця» відбудеться святкування Водохреща.

Про це на прес-конференції повідомили директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко та директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.

«Ця подія поєднує дві речі. По-перше, це відпочинок наших містян – людей, які живуть «на асфальті». Вони вийдуть на природу: ліс, сніг, чудові краєвиди, святковий настрій. По-друге, – ознайомлення з традиціями нашого народу, які, будьмо відвертими, призабуті», – зазначив директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.

У програмі заходу – освячення води, занурювання в ополонку, виступи вокальних та хореографічних колективів, аніматорів, святкові вистави. Крім того, відбудеться виставка козацької зброї, а також всім охочим пропонуватимуть козацький куліш. Також гості свята зможуть взяти участь у майстер-класі з хокею, покататися на ковзанці та у візку, запряженому конем.

«Згідно з сьогоднішніми традиціями, треба стрибати в ополонку. Якщо говорити про українські чи давні народні звичаї, то це необов'язково. Досить бути поряд, взяти участь в освяченні води та інших обрядах», – зазначив директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Вхід на захід безкоштовний. Щоб гості свята могли дістатись до села Шевченко, де розташована Новобогородицька фортеця, буде підсилений рух маршруту № 98. А від кінцевої зупинки до місця проведення заходу організують підвезення.


Gorod.dp.ua на Facebook.


логін  (16.01.17 14:12): ага, на польской крепости) Відповісти | З цитатою
111  (16.01.17 13:58): В четверг, в 11 часов многие смогут прийти! Всех с работы отпустят!
Для кого праздник?!
Відповісти | З цитатою
влад  (16.01.17 13:51): а кой церкви?какого патриархата?а то еще на секту так попасть можно ))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті