Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
02:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбулося перше «Весілля за добу» в українському стилі

|«« «« »» »»|

Відтепер у Дніпрі є можливість зареєструвати шлюб не тільки в РАГСі. За 24 години це зроблять у комунальному закладі міста. Зіграти виїзну церемонію та отримати свідоцтво про одруження молодята можуть у КЗ «Юність Дніпра».

27 січня на першій церемонії реєстрації в новому форматі побував міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Це загальна тенденція децентралізації. Мерія Дніпра першою відгукнулася на пропозицію Міністерства юстиції та підтримала цей проект. Нині міська влада фактично має право узаконювати шлюби. Це зручно, практично і не треба стояти в чергах», – повідомив Борис Філатов.

У залі колишнього кінотеатру «Супутник» зібралися рідні та друзі молодят. Олександра Ремез і Дмитро Манохін стали тією парою, яку мер Дніпра зареєстрував особисто. Він – 34-річний інженер заводу. Його обраниці – 22 роки і вона працює масажисткою в одному зі SPA-комплексів міста.

Молодята розповідають: познайомилися в одному з торговельних центрів майже рік тому. Дмитро зізнається: тоді одразу зрозумів, що ця дівчина – його. Тому й з одруженням не забарилися.

«Нас запросили на цей проект і нам дуже сподобалося – з першої репетиції. Чекати чи не чекати місяць – не мало значення», – зізнався наречений.

Однак подружжя не приховує – пришвидшити узаконення стосунків їм допоміг ще й спільний двомісячний син Владислав.Сім'я Манохіних обрала церемонію весілля в українському стилі. У спільне життя наречені увійшли під запальні українські пісні й танці.

Заповітні слова: «Оголошую вас чоловіком і дружиною», – молодятам зі сцени промовив Борис Філатов.

З рук мера подружжя також отримало й свідоцтво про шлюб. «Здоров'я вам, вашим близьким. І простого людського щастя», – побажав очільник міста.

Середня вартість реєстрації у Дніпрі обійдеться молодятам близько 3 тис. грн. За ці гроші для церемонії прикрасять зал, влаштують виступи художніх колективів і приїзд працівника РАГСу. Натомість у Львові та Києві такий комплекс весільних послуг буде коштувати близько 6 тис. грн.

У КЗ «Юність Дніпра» кажуть: щоб одруження було справді незабутнім, готові проводити церемонії в різних стилях – за українською, європейською або іншою традицією. Нині ці послуги ще розробляються та вдосконалюються.

Щоб зіграти весілля нового формату, необхідно подати заяву до КЗ «Юність Дніпра» за адресою: вул. Титова, 18. При цьому документи молодят, як і в звичайному РАГСі, перевірять у всіх необхідних службах, зокрема, міграційній.

Пілотний проект весіль нового формату зареєстрували в Мін'юсті ще в жовтні минулого року. Наразі це перший «Шлюб за добу» не лише в Дніпрі, а й в області. Загалом послуга експрес-весілля доступна у 6 областях України.

Сьогодні весілля в «Юності Дніпра» зіграють ще дві пари – зі США та Марокко. Комунальний заклад вже отримав близько 10 заявок на одруження.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Молодожон  (30.01.17 07:25): и этот...победитель тарифов...гололеда...метростроя здсеь...Клоун!!! Відповісти | З цитатою
piligrim  (29.01.17 09:11): У Дніпрі відбулося перше «Весілля за добу» в українському стилі_________ помните, горбачовская антиалкогольная компания? комсомольские свадьбы с чаем! пряниками, конфетами... "золотые" времена были... Відповісти | З цитатою
Георгин  (28.01.17 17:33): А когда развод ? Відповісти | З цитатою
Глобализатор  (28.01.17 16:44): Интересно, а до этого тогда в каком стиле были свадьбы? ))) Відповісти | З цитатою
Трамп  (28.01.17 01:53): Что он о себе вообще возомнил, на встречу с Трампом, он кто, МЭР города... смешно!!!))) Відповісти | З цитатою
Шмуль  (27.01.17 21:52): Аааа... понятно! Именно из-за этого события Борис Альбертович отменил поездку на ужин к Трампу! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті