Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:04

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Уже знято чотири серії документального фільму про лауреатів фесту «Пісні, народжені в АТО»

Уже знято чотири серії документального фільму про лауреатів фесту «Пісні, народжені в АТО»

Подвиг, музика, людяність – вони знайшли місце у багатосерійному документальному фільмі, який знімають на Дніпропетровщині. Стрічка – про лауреатів всеукраїнського фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Новий проект – від команди Валентина Резніченка. Зйомки тривають.

«Пісні, народжені в АТО, продовжують жити. Ми провели перший в Україні фестиваль АТОшних пісень, записали та презентували на столичній сцені перший в Україні диск, лауреати фесту подорожують країною із гастролями. Композиції, народжені на передовій, уже знають тисячі українців, а ось про самих виконавців розказано небагато. Команда ДніпроОДА вирішила зняти документальний фільм про цих хлопців. Зйомки тривають», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Телеверсія проекту «Пісні, народжені в АТО» – багатосерійна. Кожна серія – півгодини. У 30 хвилинах – правдива життєва історія солдатів, сержантів, старшин, офіцерів, добровольців і волонтерів.

Сергій Свинарчук – один із героїв фільму. На минулорічному пісенному фестивалі чоловік виступав із композицією «25 бригада», яка народилася в зоні АТО під час наряду. Зізнається, пропозиція знятися в документальному фільмі була несподіваною. Це його дебютні зйомки.

«Головні герої – не просто лауреати фестивалю АТОшних пісень. Це, у першу чергу, звичайні люди. Переважна більшість з них до 2014-го не була кадровими військовими. Та це не завадило їм стати захисниками країни, – каже Сергій Свинарчук. – Це правдива і особиста розповідь про просту людину, яка боронила східні рубежі України і складала про це пісні».

Ще одна серія присвячена 38-річному Володимиру Полєшку з Харківської області. На Сході України він воював у складі 93-ї окремої механізованої бригади командиром БМП. Згадує, брав участь у багатьох боях, пам'ятний – звільнення Пєсок у липні 2014-го.

«ДніпроОДА на правильному шляху. Молодці, що вирішили зняти такий фільм. Мені цікаво дізнатися про кожного, з ким боронив Україну, з ким стояв на одній сцені. Кожен герой розказує свою історію в невимушеній атмосфері, неначе на кухні за чашкою кави», – ділиться враженнями Володимир Полєшко.

Фільм записують у професійній студії. У стрічці багато музики, використовуються архівні фото та аматорське відео самих АТОшників.

Уже знято кілька серій. Першими героями документальної кінострічки стали лауреати першого всеукраїнського фесту Юрій Сусло та В'ячеслав Купрієнко.

У зйомках фільму візьмуть участь і виконавці другого фестивалю АТОшних пісень, який пройде весною 2017-го.

Прем'єра фільму – цьогоріч. Першими її побачать жителі Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті