Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 30 яхт з різних куточків України готуються підняти вітрила на регаті від ДніпроОДА

Майже 30 яхт з різних куточків України готуються підняти вітрила на регаті від ДніпроОДА

Майже три десятки яхт вже виявили бажання взяти участь у регаті «Козацький шлях». Мають намір позмагатися на півтисячній дистанції вітрильники з різних регіонів України. Наприкінці червня вони відшвартуються від набережної Дніпра та рушать місцями козацької слави до Одеси.

Це друга масштабна подорож від команди Валентина Резніченка.

Підняти вітрила готується регата «Козацький шлях». Цьогоріч вона буде масштабною, і на Дніпрі замайорять вітрильники з усієї України.

«Регата «Козацький шлях» підняла вітрила у 2016-му. Цьогоріч вона буде масштабною і збере яхти з усієї України. Уже є майже 30 охочих взяти участь у мандрах. Подорож присвятять Дню Конституції України», – розказав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Анатолій Андрєєв уже готується до регати. Аби взяти в ній участь, приїде аж з Одеси. Свою невеличку яхту «Воля» привезе сушею, повертатиметься додому водою.

«Я давно хотів сплавитися Дніпром – тепер мрія стане реальністю. Мабуть, моя яхта буде найменшою серед учасників: вона завдовжки всього шість метрів. Проте має досвід походів і по лиманах, і по морях. Команду поки що не зібрав. Так що вакантні місця відкриті. На подорож чекаю з нетерпінням», – каже Анатолій Андрєєв.

До перегонів долучиться і яхта « Vertruven » з Полтавської області. Капітан судна Сергій Зайцев каже, уже має досвід походів від Дніпра до Одеси.

«Хоча вже з десяток разів ходили цим шляхом, та в змаганнях на воді все непередбачувано. Багато чого залежить від погоди, до того ж вода скрізь неоднакова. Наприклад, на Кременчуцькому водосховищі висока та коротка хвиля, а на Каховському – хвиля, навпаки, довга. Треба готуватися і, в першу чергу, морально. Настрій бойовий, команда в зборі», – розказав Сергій Зайцев.

Старт регати – 28 червня від фестивального причалу Дніпра. Яхтсмени долатимуть півтисячі кілометрів по Дніпру, Дніпро-Бузькому лиману та Чорному морю.

Перегони розбиті на шість етапів. Маршрут – через Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон, Очаків. Фінішує регата 5 липня в Одесі.

Під час подорожі учасники регати вшанують пам'ять славетних запорожців, зустрінуться з козаками сучасності, завітають до чорноморських військово-морських баз.

Реєстрація за телефонами: (066) 240-67-80, (067) 637-09-29 або електронною поштою: tangoregata@gmail.com. Проходження дніпровських шлюзів для учасників безкоштовне.

Організатори регати «Козацький шлях» – ДніпроОДА, Дніпровський міський клуб крейсерських яхт, Січеславське крайове козацтво та міська федерація вітрильного спорту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Знаток  (17.03.17 19:34): А какой смысл в параллельной организации двух дальних гонок на Одессу - Козацький шлях и Козацька регата в одно и то же время? Что происходит с организацией гонок в городской и областной федерациях? Не могут объединиться федерации, яхтклубы? Кто-то между собой грызется? Страдает от этого только спорт и яхтсмены. Відповісти | З цитатою
Стоик  (17.03.17 15:29): И я хочу :)
Мне доводилось пару раз ходить на яхтах под парусами, впечатление непередаваемые и незабываемые :)
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті