Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
12:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Доступне лікування: які препарати пацієнти Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовно

Доступне лікування: які препарати пацієнти Дніпропетровщини можуть отримати безкоштовно

Препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу можна буде отримати безкоштовно. Для цього необхідно взяти рецепт у сімейного лікаря та звернутися з ним до аптеки. Розпочнеться урядова програма «Доступні ліки» з 1 квітня.

Про це повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Олексій Григорук.

«Безкоштовні препарати можуть отримати пацієнти, які хворіють на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Ці захворювання найбільш поширені в Україні і найчастіше спричиняють виникнення інвалідності та смертності. Тому уряд надав пріоритет у їх безкоштовному лікуванні. Проект розпочнеться вже з 1 квітня», - розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Олексій Григорук.

Реєстр препаратів, які підлягають відшкодуванню, можна переглянути на сайті МОЗ. Для того, аби отримати ліки, необхідно звернутися до сімейного лікаря та отримати рецепт. Вони будуть доступні в аптеках, з якими медзаклади уклали договори. Їх адреси можна дізнатися у свого лікаря, або на сайтах тергромад, департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА та Міністерства.

МОЗ порівняло ціни на аналогічні ліки у 5 сусідніх країнах. На основі середнього значення встановлена гранична ціна на препарати в Україні та ціна, яку відшкодовує держава. Якщо пацієнт бажає придбати дорожчий препарат – сплачує різницю.

На відшкодування вартості ліків Дніпропетровщині виділили 41 мільйон гривень.

Більш детальну інформацію можна знайти на сайті МОЗ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Синяя птица  (30.03.17 07:38): С 1-го апреля.- эт шобы смех в медзакладе выглядел естественно? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті