Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Поліцейські за тиждень затримали членів чотирьох груп, які викрали чотири автомобілі у Дніпрі

Поліцейські за тиждень затримали членів чотирьох груп, які викрали чотири автомобілі у Дніпрі

Членів чотирьох злочинних груп, які займалися незаконним заволодінням автотранспорту у Дніпрі, затримали минулого тижня поліцейські.

Про це 4 квітня під час прес-конференції повідомив заступник начальника-начальник кримінальної поліції ГУНП в Дніпропетровській області Олег Грозь.

«Питання викрадення автомобілів є серйозною проблемою в першу чергу для великих міст. У Дніпропетровській області з початку року зафіксовано, зокрема, 17 випадків незаконного заволодіння автотранспортом тільки елітного класу. Минулого тижня поліцейські карного розшуку затримали членів чотирьох злочинних груп, які саме і займалися цим незаконним промислом. Власникам було повернуто два автомобілі марки «Тойота Ленд Крузер», «Фіат Дубло» та «Опель Астра»,- повідомив Олег Грозь.

Зокрема, першого квітня до Дніпровського відділу поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його автомобіль «Тойота Ленд Крузер», який він залишив на півгодини на стоянці біля торгового центру «Дафі», було викрадено.

Співробітниками карного розшуку в ході оперативно-розшукових заходів було встановлено громадянина 1991 року народження, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні вищезазначеного кримінального правопорушення.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На теперішній час проводяться заходи по перевірці його на причетність до інших нерозкритих злочинів, пов’язаних з незаконними заволодіннями транспортними засобами.

«Ще один автомобіль такої ж марки був викрадений у власника в центрі Дніпра.В ході проведення заходів, спрямованих на розкриття зазначеного злочину по «гарячих слідах» поліцейські затримали чоловіка 1989 року народження, який у співучасті з двома особами вчинив зазначений злочин. У викрадача був вилучений речовий доказ, а саме прилад, для незаконного заволодіння транспортними засобами ретранслятор. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру», - розповів заступник начальника Головного управління.

Першого квітня двоє чоловіків, налякавши власника автомобіля «Фіат Добло» електричним шокером, заволоділи його автомобілем. Поліцейські кримінальної поліції Новокодацького відділення поліції спільно з патрульними зупинили автомобіль, який підпадав під орієнтування по розшуку. У салоні автівки знаходилось двоє чоловіків. Автомобіль та зловмисники були доставлені до Новокодацького відділення поліції для подальшого розгляду справи.

«Викрадачами автомобіля «Фіат Добло» виявились раніше не судимі місцеві жителі 44-х та 50-ти років. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінально - процесуального кодексу України, їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - додав Олег Грозь.

Автомобіль «Опель Астра», який викрали у власника по вулиці Робочій, був розшуканий в одному з гаражів у Чечелівському районі Дніпра. Як з’ясували правоохоронці, викрадач планував його розібрати та продати по запчастинах.

«Зловмисником виявився молодий чоловік 1993 року народження, який примітив, що тривалий час на узбіччі по вулиці Робочій стоїть автомобіль і до нього ніхто не приходить. Автомобіль був явно у несправному стані, то ж бо зловмисник вирішив заволодіти чужим авто та розібрати його і продати по запчастинах. Наразі чоловік буде відповідати по закону за свої злочинні дії»,- додав заступник начальника Головного управління.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті