Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
21:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро приєднався до всеукраїнського тижня імунізації

Дніпро приєднався до всеукраїнського тижня імунізації

У Дніпрі триває всеукраїнський тиждень імунізації.

Про це під час прямої телефонної лінії 26 квітня повідомила міський позаштатний імунолог департаменту охорони здоров'я Дніпровської міської ради Олена Філіна.

Вона зазначила, що головна мета заходу – вкотре привернути увагу батьків та всієї громадськості до необхідності проведення профілактичних щеплень, підвищити обізнаність громадян у цьому питанні.

«Від інфекцій можна захиститися лише профілактичними щепленнями, альтернативи немає. Місто повністю забезпечене вакцинами проти кашлюку, дифтерії, правця, у нас є поліомієлітна вакцина, вакцина проти вірусного гепатиту С, гемофільної палички, кору, епідпаротиту і краснухи – це ті інфекції, з якими дитячий організм не може боротися. Тому чекаємо на батьків із дітьми у центрах первинної медико-санітарної допомоги для проведення вакцинації. Нинішнє покоління батьків свого часу було вакциноване, а зараз вони повинні потурбуватися про своїх дітей, адже інфекційні хвороби дуже небезпечні, вони можуть мати досить тяжкі наслідки та навіть летальний кінець», – сказала лікар.

Вона наголосила, що жодних побоювань щодо якості вакцин не повинно бути, адже вони закуповуються централізовано в тих виробників, які мають усі дозволи від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Крім того, препарати проходять сертифікацію в Україні.

Олена Філіна також нагадала, що профілактичні щеплення проводяться згідно з календарним графіком.

«Якщо у той чи інший період вакцини не було, лікар-імунолог складає індивідуальний план щеплень. Часто батьків насторожує реакція імунної системи дитини після щеплення: підвищення температури тіла, капризність тощо. Але це не страшно, це минеться, натомість у дитини буде захист від тієї чи іншої інфекції», – зазначила фахівець.

Щодо протипоказань до проведення профілактичних щеплень, то, за словами завідувача кафедри інфекційних хвороб Дніпропетровської медичної академії, доктора медичних наук, професора Людмили Шостакович-Корецької, їхня кількість наразі звужена.

«Наприклад, якщо у дитини температура, то роблять коротку перерву на одужання, але це не означає, що потрібно чекати місяць-два, як це було раніше. Інфекції ніколи не зникають, вони завжди чекають свого часу, тому закликаємо батьків вакцинувати дітей – це їхнє здоров'я і повноцінне життя у майбутньому», – додала доктор медичних наук.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Серж  (28.04.17 10:27): "вакцина против вирусного гепатита С" точно? ничего не перепутали? Відповісти | З цитатою
zzz  (27.04.17 14:12): Прививки - отрава. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті