Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Навесні від «кліщових» інфекцій в області постраждало вже 11 людей

Навесні від «кліщових» інфекцій в області постраждало вже 11 людей

З початку року в області виявили вже 11 випадків небезпечної хвороби Лайма, яку переносять кліщі.

В департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА стверджують: небезпека існує, але розумна профілактика допоможе вберегтися.

«Хвороба Лайма - небезпечне інфекційне захворювання, яке передається з укусами кліщів та вражає шкіру, нервову систему, опорно-руховий апарат і серце. Протягом чотирьох місяців 2017 року в області зафіксували 11 випадків цього захворювання, проте реально укусів кліщів значно більше – просто інфекція є не у всіх комах», – розповіли в профільному департаменті облдержадміністрації.

У теплу пору року, коли люди виїжджають на природу, значно збільшується рівень спровокованих кліщами захворювань. Попередити небезпеку допоможе лише профілактика, стверджують спеціалісти. Йдеться насамперед про закриті взуття та одяг під час пікніків, використання спеціальних спреїв для відлякування комах, огляд шкіри після прогулянок.

У разі укусу кліща лікарі наполегливо радять у жодному разі не витягати його самостійно, а звертатися до травматологів.

«Медики відправлять кліща до обласної санітарно-епідеміологічної станції – там проведуть аналіз на наявність у нього інфекцій. Через кілька тижнів постраждалому потрібно буде здати аналізи на хворобу Лайма. Якщо підтвердиться захворювання – пацієнт буде лікуватися в інфекційній лікарні, де йому проведуть антибактеріальну терапію. В середньому за два тижні він буде здоровий», – розповів завідувач відділення міської клінічної лікарні № 21 Володимир Чумак.

Протягом двох останніх років у Дніпропетровській області зареєстровано більше чотирьохсот випадків хвороби Лайма, повідомили медики.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті