Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
09:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбулося масштабне родинне свято - “Сімейний день надзвичайних ситуацій”

|«« «« »» »»|

3 червня, на Фестивальну причалі у Дніпрі, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, відбулося свято безпеки для всієї родини - “Сімейний день надзвичайних ситуацій”.

Захід організований Державною службою України з надзвичайних ситуацій, ГУ ДСНС у Дніпропетровській області за підтримки Уряду Німеччини, в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що виконується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На свято завітали Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Дніпрі пан Вольфганг Мьоссінгер, народний депутат України Андрій Немировський, в.о. Директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергій Портолян, начальник ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман, Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, заступник міського голови Дніпровської міської ради Олександр Шикуленко, керівництво Національного комітету Червоного Хреста України.

“Для нашої Служби вже стало доброю традицією проводити свято безпеки для всієї родини. Спільно з нашими німецькими партнерами третій рік поспіль ми влаштовуємо таке масштабне дійство і для дітей, і для дорослих. Цього року ми вирішили організувати його у Дніпрі і присвятити Міжнародному дню захисту дітей. Адже безпека у нашій державі починається з безпеки найменших громадян. З самого дитинства їм потрібно розповідати, як діяти у тій чи іншій небезпечній ситуації, навчати правилам безпеки життєдіяльності. І лише таким чином ми зможемо сформувати культуру безпечної поведінки у державі”, - сказав виконуючий обов'язки Директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергій Портолян.

У свою чергу, Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Дніпрі пан Вольфганг Мьоссінгер зазначив, що це свято організовано Урядом Німеччини в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями”.

“Зараз у вашій Державі проходять процеси щодо децентралізації. Кожна людина повинна бути впевнена в своєї спроможності щодо реагування на надзвичайні ситуації. Це сімейне свято безпеки чудова нагода популяризувати Службу порятунку і нагадати мешканцям міста про безпеку”, - додав він.

«Виховання культури безпеки в підростаючого покоління – це головна інвестиція в безпеку нашого майбутнього. Цьогоріч Дніпро вперше приймає цей Всеукраїнський фестиваль. Рятувальники регіону приклали багато зусиль, аби провести свято на найвищому рівні, привернути увагу дітей та батьків до питань безпеки життя. Служба порятунку щодня робить усе можливе, аби запобігти дитячій загибелі в надзвичайних ситуаціях», - наголосив начальник Головного управління ДСНС області Андрій Кульбач.

Цього дня на гостей заходу чекало безліч сюрпризів та незабутніх емоцій. А головне — багато корисної та необхідної інформації від професіональних рятувальників. Програма свята була дуже насичена: шоу парашутистів, демонстрація роботи службових собак, показові виступи з порятунку на воді, самопорятунок з автодрабини та деблокування людини із заблокованого автомобіля, виставка пожежно-рятувальної техніки та спорядження, конкурси, вікторини, святковий концерт.

А ще впродовж всього дня для дітей та дорослих працювало чимало корисних майданчиків, на яких можна було не лише ознайомитися з різними професіями працівників ДСНС, але й ліквідувати умовну пожежу, надати першу домедичну допомогу, відчути себе в ролі справжнього вогнеборця та отримати паспорт Майбутнього рятувальника.

Крім того, сьогоднішній захід особливий також і тим, що вперше за весь час проведення свята, усі присутні стали свідками створення чотирьох нових родин. Згадка про “надзвичайне” весілля назавжди залишиться в пам'яті обох сімей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кю!  (05.06.17 13:28): "Семейный день чрезвычайных ситуаций". - это по-каковски? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті