Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Із Дніпра до Одеси вирушили регатою два десятки парусників

Із Дніпра до Одеси вирушили регатою два десятки парусників

До Дня Конституції підняла вітрила регата «Козацький шлях» – майже 20 крейсерських яхт з різних регіонів України вирушили із Дніпра до Одеси.

Двотижневі перегони історичними шляхами запорожців – уже друга масштабна регата, яку організовує команда Валентина Резніченка.

«Парусній регаті шляхами запорізьких козаків – не один рік. Війна на Донбасі перервала традицію. Відродити її запропонували самі яхтсмени – і ми цю ідею підтримали. Тож торік регата знову підняла вітрила. Цього разу вона зібрала яхтсменів з різних куточків України. Маємо вже не просто подорож, а спортивне змагання», – розказав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Регата відшвартувалася від крейсерського яхтклубу Дніпра в День Конституції України, 28 червня. Попереду у яхтсменів – півтисячі кілометрів по Дніпру, Дніпро-Бузькому лиману та Чорному морю.

Анатолій Андрєєв, аби взяти участь у регаті, приїхав аж з Одеси. Свою невеличку яхту «Воля» привіз суходолом - щоб повернуся додому водою.

«Моя яхта тут найменша - завдовжки всього шість метрів. Проте ми з нею маємо великий досвід походів і по лиманах, і по морях. Я давно хотів сплавитися Дніпром – тепер мрія стала реальністю, – поділився Анатолій Андрєєв. – Перемагати не планую, для мене головне – участь».

Перегони розбиті на шість етапів, у кожному з яких визначать трійку лідерів.

«Сподіваємося, наш вітрильник буде першим. Для цього ґрунтовно готували яхту, підбирали команду, вивчали маршрут, – зазначив помічник яхти «Вікторія» Сергій Бойко. – Море, вітер, парус – це круто».

Яхтсмени кидатимуть якір у Запоріжжі, Нікополі, Каховці, Херсоні. Традиційно регата пройде місцями козацької слави. Яхтсмени вшанують пам'ять отаманів Івана Сірка та Костянтина Гордієнка, зустрінуться із козаками сучасності, відвідають чорноморські військово-морські бази.

Фінальний 60-кілометровий ривок – від Очакова.

«Маршрут цікавий. Відвідаємо острів Хортиця в Запоріжжі, потім – колиску козацтва Нікополь, зайдемо в Каховку, де є славнозвісна козацька тачанка з кіньми, – розказав капітан яхти «Werhinne» Олег Пронін із Запоріжжя. – Ми проживаємо кожен день по-різному: можна вдома просидіти, а можна отримати море позитивних емоцій».

Підсумують змагання та назвуть імена переможців 5 липня в Одесі. Звідти регата повернеться до Дніпра.

Разом із ДніпроОДА до організації регати «Козацький шлях» долучилися Дніпровський міський клуб крейсерських яхт, Січеславське крайове козацтво та міська федерація вітрильного спорту.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті