Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кривому Розі відкриють дитсадок з інклюзивними групами

|«« «« »» »»|

У Кривому Розі реконструюють колишній дитячий садок № 243 – незабаром там відкриють Центр розвитку дитини на 150 малюків. Приміщення стояло занедбаним 15 років – тепер його повністю відновлять та осучаснять – вже виконано понад 90 % робіт.

Більшість майбутніх вихованців закладу – діти з особливими потребами. Там їх забезпечать всім необхідним, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Створення комфортних умов для розвитку дитини з наймолодшого віку – завдання, поставлене перед нами Президентом України Петром Порошенком. Маленькі мешканці будь-якого населеного пункту Дніпропетровщини мають виховуватися у сучасних, світлих, яскравих дитячих садочках. Якісна освіта, особливо якщо говорити про інклюзивну, має розпочинатися з дошкільного навчального закладу», – зазначив Валентин Резніченко.

Нині замість занедбаної споруди – яскрава будівля з новою покрівлею та утепленим барвистим фасадом. Всередині також все майже готове – вже встановили енергозбережні вікна, замінили двері, на першому поверсі утеплили підлогу. Системи опалення, водопостачання і водовідведення – також нові. Залишилось завершити внутрішні оздоблювальні роботи. Шпалери підбирали спеціально для кожної кімнати, в залежності від того, що там буде – спальня чи ігрова.

Наразі також у розпалі – роботи з облаштування території майбутнього закладу. Підрядники вже установили різнокольорові бесідки зі спеціальною покрівлею – вона не нагрівається від сонця, а отже, малеча почуватиметься комфортно навіть у спеку. Завершити всі роботи планують у цьому році.

«Ми вдячні обласній владі за виділені на реконструкцію цього дошкільного закладу кошти. Відкриття такого центру для особливих дітей – значна подія для нашого міста», – розповів начальник відділу освіти Покровської району Кривого Рогу Сергій Коргут.

Загалом у закладі створять п'ять інклюзивних груп. Там виховуватимуть дітей із порушеннями опорно-рухової системи, ознаками аутизму та затримкою психічного розвитку. Передбачили і дві логопедичні групи, і ще три – загального розвитку.

«Маю трирічну дитину. Стикнулася з проблемою браку місць у дитсадках. Живемо неподалік і давно придивляємося до цієї яскравої будівлі. Я б дуже хотіла, щоб мій Тимофій ходив саме в такий сучасний садочок», – поділилася криворожанка Альона Сезонова.

Загалом у 2017 році обласним коштом реконструюють 12 дитсадків та ще чотири будують «з нуля».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті