Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Собаки теж бувають переселенцями. Актриса у Дніпрі прихистила собаку із зони АТО

Собаки теж бувають переселенцями. Актриса у Дніпрі прихистила собаку із зони АТО

«9 канал» продовжує серію сюжетів про собак — символ 2018 року. На черзі — історія дружби справжніх леді. Актриса Дніпровського театру драми та комедії Олена Володіна прихистила собаку з передової. Через що обом довелось пройти, щоб нарешті стати подругами — в сюжеті Юлії Бублик.

Олена Володіна, волонтерка, актриса: «Года три назад в волонтерском чате появилась информация о том, что питомник из-под Донецка требует помощи — нужно забрать нескольких собак, которые попали под бомбёжку».
Зазвичай хазяї розплідника на час обстрілу відводили своїх підопічних до підвалу. Та одного разу випадково залишили двох собачок зовні. Вухаті кілька годин просиділи під шиферною дошкою, що впала на них із даху. Обидві так злякалися, що залишати їх у зоні бойових дій надалі — було б жорстокістю. Собак тимчасово віддали на психологічну реабілітацію дніпровським волонтерам.

Уляна, донька Олени Володіної: «Это порода лхаса апсо — это тибетская собака. Её зовут Флера», — «Флёр, Блэк Флёр — «черный цветок», — «Французская!» -» Да. Но мы ёё зовём просто Лерка».
Флера мала жити у Володіних 6 місяців, але залишилася на 3 роки. Колишні власники вирішили, що собака в добрих руках, — і подарували її родині. Однак здобути симпатію Чорної Квітки виявилось непросто. Після жаху війни Флера не помічала нових умов, ходила з опущеною головою і хвостом, полишала будку лише для прогулянки.

Олена Володіна, волонтерка, акторка: «Практически 2 года она была в таком состоянии ступора. И если вдруг когда-нибудь она говорила «гав!», вся семья тут же начинала радоваться, потому что это было хоть какое-то проявление эмоций. А сейчас, по прошествии 3 лет, она вдруг начала лаять, чему мы несказанно рады! Играется… Мы, когда приходим домой, она нас всегда встречает лаем, мы должны взять ее на ручки, поцеловаться с ней».
Наразі Флері 6 рочків. Володіни жартують: вона — татова доня, найбільше любить чоловіка Олени, Андрія. Нещодавно вони помітили: собака почала гратись іграшками, навіть має улюблену — лева із волохатим хвостиком. Місяць тому родина прихистила вуличного кота Василя. Із Флерою вони, начебто, не конфліктують.

Уляна, донька Олени Володіної: «Спокойная, она очень интеллигентная, она никогда не будет выпрашивать еду за столом, то есть она такая с достоинством собака — как леди! Идет дождь — и она вообще не хочет выходить из подъезда. Есть собаки, которые бегают, носятся, куда-то летят, а она — даже лужи обходит. Очень интеллигентно ходит — только по асфальту, по чистым дорожкам, чтобы лапочки не запачкать».
Однак леді може і погарчати — їй не дуже подобаються люди похилого віку та діти у дворі. Але від печива з печінкою, яке спеціально випікає Олена, серце переселенки тане. Тепер на Флеру чекає довге життя у великій люблячій родині.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (06.01.18 17:10): О людях надо писать.. Которые работали на благо нашей Родины, а им пенсии выдали аж по 1500 грн. Відповісти | З цитатою
Я  (28.12.17 15:12): Вы что, совсем с ума сходите!!! Собака из зоны АТО, на не написано что она оттуда?))) и смех и грех! Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (28.12.17 12:30): Всё это прекрасно,- а за местных кто побеспокоится? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті