Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Посол Індії в Україні прочитав лекцію для студентів ДНУ

|«« «« »» »»|

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відвідала делегація Посольства Республіки Індія в Україні. Надзвичайний і Повноважний Посол Манодж Кумар Бхарті зустрівся з ректором університету, членом-кореспондентом НАНУ Миколою Поляковим. Також пан Посол виступив перед студентами з лекцією про економічний розвиток Індії.

Під час зустрічі з ректором обговорювалися можливі шляхи запрошення індійських студентів на навчання в ДНУ. Микола Вікторович зазначив, що раніше частка студентів із Індії переважала в загальному контингенті іноземних студентів, сьогодні необхідно відновити цей рівень академічного обміну, адже спектр спеціальностей, що ДНУ пропонує іноземцям – найширший в регіоні.

Також йшлося про наукову співпрацю, особливо в інноваційних напрямках: ректор передав до посольства англомовний збірник новітніх досліджень і розробок вчених університету, які пропонуються для реалізації. У відповідь співробітники посольства пообіцяли інформаційну підтримку університетських ініціатив серед університетів і підприємців своєї країни. За першою освітою пан Посол є фізиком, томі він з радістю прийняв запрошення прочитати кілька лекцій студентам факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем.

А під час нинішнього візиту пан Манодж Кумар Бхарті запропонував презентацію «Індія і світ. Тільки правда торжествує», в якій докладно описав сучасний стан економічного розвитку своєї країни. Послухати фахову розповідь від такого високого гостя зібралися студенти факультету міжнародної економіки, економічного та факультету суспільних наук і міжнародних відносин, а також студенти-громадяни Індії, які зараз навчаються в ДНУ.

Розпочинаючи спілкування з нашими студентами, пан Посол спробував з’ясувати уявлення українців про Індію. У свою чергу, представляючи інші цікаві й подекуди маловідомі факти під час віртуальної мандрівки мапою Індії, Манодж Бхарті переконливо показав, як за умов значної неоднорідності його країні вдалося стати успішною.

«Індію по праву можна назвати Країною Різноманіття. Уявіть, ми маємо 29 штатів та ще п’ять союзних територій, де функціонують 325 мов і 1652 діалекти, лише 22 з яких є офіційно визнаними Конституцією! Як нам вдається прогресувати разом? Ми святкуємо це різноманіття – завдяки нашій філософії толерантності та демократизму. Всі ви знаєте, що Індія історично відома також як Країна Мудрості й Багатства. Наприклад, ще 190 років тому частка Індії у світовій торгівлі складала 12%, потім у середині ХХ ст. – тільки 0,01%, а вже у 2017 році – зросла до 2,4%. Багато в чому саме завдяки державній політиці взаємної зацікавленості та єдності нам і вдалося за останні 70 років з однієї із найбідніших країн перетворитися на одну з найперспективніших. Наразі економіка Індії є 4-ою найбільшою економікою світу, і за прогнозами експертів, найближчі 10 років продовжить бути однією з найшвидше зростаючих», – поділився секретом економічного успіху своєї країни індійський дипломат.
Для українських студентів пан Бхарті на конкретних і зрозумілих прикладах також окреслив, як саме наша країна може використати економічний потенціал Індії. Так, пріоритетним напрямом взаємовигідної співпраці між Індією та Україною може стати туризм.
«На сьогодні Індія посідає 2-ге місце в світі за кількістю туристів. Із 1,25 мільярдів жителів Індії щорічно туристами стають близько 30% – 375 мільйонів. Проста арифметика: навіть якщо 0.01% з них відвідає Україну, а це 37,5 тисяч індійських туристів, і кожен витратить по тисячі доларів США, то Україна заробить на Індії 37,5 мільйонів доларів», – наголосив Манодж Бхарті.

– Інший приклад: серед тих же 1,25 мільярдів нашого населення 65% (810 мільйонів) молодші за 35 років – через що Індія й вважається наймолодшою нацією світу. Ясно, що усім цим людям буде потрібна освіта, нові навички та робота. Ось тут помітно зростає роль вашої країни в наданні освітніх послуг. Наразі в Україні навчаються близько 11 тисяч індійців, які щорічно витрачають на це по 5 тисяч доларів США. Сумарно – 55 мільйонів доларів для України. Власне, Індія, здавна відома як потужний освітній центр, де ще у 700 році до н.е. відкрили перший у світі університет, сьогодні має достатню кількість ЗВО, в яких навчаються близько 16 мільйонів студентів. Проте зважаючи на запланований ріст економіки, в країні зростатиме й кількість висококваліфікованих кадрів. Тож індійці неабияк зацікавлені в освітніх можливостях України. Відтак, в недалекому майбутньому число індійських студентів в Україні може навіть збільшитися приблизно до 40 тисяч.

У свою чергу, Індія також може бути цікавою українцям, позаяк є найбільшою у світі англомовною нацією – близько 625 мільйонів мовців. Відповідно, це відмінний майданчик для вашого комфортного навчання чи ведення бізнесу з індійськими партерами», – відзначив очільник дипломатичної місії.

Під час розмови майбутнім українським економістам і дипломатам також було цікаво дізнатися, що на цей час Індія є 9-м найбільшим торгівельним партнером України; вона посідає 5-е місце з експорту і забезпечує 2-е за розміром торгівельне сальдо для нашої країни.
«Окрім двосторонньої торгівлі, перспективна співпраця між нашими державами можлива й у сільськогосподарській, авіаційній, космічній та машинобудівній, медичній і фармацевтичній, інформаційних технологій та багатьох інших галузях», – із оптимізмом підкреслив Манодж Бхарті.

Звичайно, у своєму виступі Надзвичайний і Повноважний Посол не міг оминути інших сфер, в яких Індія вважається не лише визнаним світовим лідером, а навіть першовідкривачем. У другій частині презентації індійський гість оглядово представив деякі із здобутків, які більш ніж за 5000-літню цивілізацію Індія подарувала світові. А й справді, як колись влучно сказав видатний американець Марк Твен: «Наші найцінніші та найважливіші з матеріалів в історії людства зберігаються тільки в Індії… У плані релігії та культури Індія – це єдиний мільйонер!»

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (07.06.18 18:38): Индия - страна контрастов.
Наряду с запуском спутников местами пашут на волах.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте