Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як не отруїтися чадним газом

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як не отруїтися чадним газом

Запаморочення й слабкість, шум у вухах, тремтіння тіла та нудота. Це основні ознаки отруєння чадним газом. Витік речовини дуже небезпечний та може призвести до трагедії.

Як правильно користуватися газовими приладами, аби не спричинити біду, нагадали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської облдержадміністрації.

«В осінньо-зимовий період мешканці області частіше використовують у побуті різноманітні газові прилади. Але нехтування правилами експлуатації може спричинити витік чадного газу. Небезпека криється у тому, що він не має ані запаху, ані кольору. Отруєння відбувається швидко та непомітно. А якщо концентрація шкідливої речовини у приміщенні дуже велика, це може призвести навіть до летального наслідку. Тож вкотре закликаємо жителів бути уважними та обережними», – сказали в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

Під час використання газових колонок, котлів чи обігрівачів варто тримати кватирку відкритою та регулярно провітрювати кімнати. Слід також перевіряти тягу у димоході та вчасно чистити вентиляційні канали.

Не можна втручатися у роботу газового устаткування, користуватися несправними приладами та намагатися самостійно їх відремонтувати.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ёжъ  (04.11.20 20:14): Газ, во всяком случае тот, что в плитах, пахнет вполне нормально, хотя к этому запаху "принюхиваешься" и не замечаешь потом, это да. А вот если зайти в квартиру из подъезда, то запах газа слышен.
Я часто "догреваюсь" плитой, батарей, бывает, не хватает. Но без фанатизма, конечно.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Утечка  (04.11.20 18:25): газа может происходить из систем газоснабжения или из ёмкостей с газом. В данном случае речь идёт о скоплении газа, который является одним из продуктов сгорания, из-за плохой вентиляции или другой причины. Какая утечка, де..лы!? Відповісти | З цитатою
местный  (04.11.20 16:48): А поставить газоанализатор угарного газа религия не позволяет?
Стоимость самого недорогого, но при этом действенного от 300 грн.
Дороже есть, те что к умнаму дому подключаются и т.д. и т.п. Жизнь то наверное дороже стоит?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті