Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
16:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Жителі житлового масиву Парус збирають підписи проти будівництва нових МАФів

Жителі житлового масиву Парус збирають підписи проти будівництва нових МАФів

Мешканці житлового масиву Парус у Дніпрі збирають підписи проти будівництва біля будинку за адресою провулок парусний, 10. Збір підписів організував голова ОСББ цього будинку Петро Шевченко, після того, як на територію, яку порядкують мешканці, встановили паркан із оголошенням "звести МАФи".

У міськраді кажуть, що огорожу встановили законно, а землю менше року тому віддали в оренду. Подробиці дізнавалася Олена Ростовцева.

Перед житловим будинком на провулку Парусному, 10, з минулого року, мешканці планували облаштувати зелену зону. 26-го січня на цій території встановили огорожу, та зламали кілька саджанців, — розповідає голова ОСББ "Парусний, 10" Петро Шевченко. На огорожі висіло оголошення, що тут зводитимуть МАФи. За словами Петра Шевченка, мешканців не попередили про початок будівництва, а про те, що землю орендують вони дізналися випадково. Люди тоді викликали поліцію та телефонували на гарячу лінію міськради Дніпра. Пізніше Петру у поліції сказали, що будівництво законне.

"Як такої прибудинкової території нам не передали, місто не передало, але це вважається нашою територією по прибиранню, ось ми встановлювали паркан ще давно власним коштом. І вважається територією для прибирання по останньому бордюру біля дороги. Коли трава, будяки — ми косимо. По кілька разів на рік. Благоустрій телефонував у минулому році, коли я не встиг покосити, питали: "Чому ви не косите територію?" Тобто як прибирати, косити, ми повинні, а будувати — то хтось інший", — говорить Петро Шевченко — голова ОСББ “Парусний, 10".
Мешканці прилеглих будинків зараз збирають підписи проти забудови на цій території. Хочуть і далі облаштовувати тут зелену зону.

Людмила Ждан живе і працює на житловому масиві Парус поруч із майданчиками, вирішила долучитись до збору підписів проти забудови. На її думку, на житловому масиві не вистачає дерев. МАФів, вважає, забагато.

"Річ у тім, що тут дуже багато автівок, це, по-перше. Для мешканців це вкрай погано тому що немає чим дихати, шумно. По-друге, тут в нас достатньо вже усіляких МАФів, магазинів й цей шматочок зеленої зони я особисто саджала, знайомі саджали, мешканці цього будинку саджали багато дерев, і все потихесеньку вирубується", — повідомла Суспільному Людмила Ждан — живе на житловому масиві Парус.
Відповідно до протоколу 52 сесії міської ради землю перед будинком віддали в оренду з аукціону. Представниця прес-служби міської ради Анастасія Поповська сказала, що інформація щодо цього питання вже публікували на сайті установи.

Інформація опублікована на сайті:

"Ця ділянка була віддана в оренду за результатами відкритих земельних торгів, проведених у березні 2020 року" ...тут планується будівництво комплексу торговельно-побутового призначення".
Раніше ми повідомляли, що переможцем і забудовником стало ТОВ «Еврострой Буд».
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Горожанка  (05.02.21 09:58): За кого голосовали? Чего теперь жаловаться? Вы до выборов не видели, что одни киоски сносятся- те, которые плохие, а ставят свои, хорошие и нужные? Відповісти | З цитатою
Как  (05.02.21 07:44): С двух зол выбирали???
Выбрали вот и не жалуйтесь!
Надо было вообще на выборы не ходить чтобы обеих кандидатов сняли с выборов!
А так барыги победили при помощи избирателей которые на сегодня возмущаются!
Ведь чего они рвутся а власти?
Что мэр что и депутаты рвутся к бюджетному корыту!
Відповісти | З цитатою
Та  (04.02.21 19:22): Задрали эти киоски через каждые 5 метров!
На Коммунаре у метро не пройти, заставили у варуса впритык к поворотам.
КТО ЭТО ДОЛЖЕН МОНИТОРИТЬ???!!!
АУ ГОРСОВЕТ!!!
Северины и К!
Відповісти | З цитатою
Місцевий  (04.02.21 16:54): Дякую за дублювання! Відповісти | З цитатою
2-м последним  (04.02.21 16:41): Всё законно. ??!! А ОСМД и ... ЗАРАНЕЕ проинформировали о предстоящих торгах ??? Им предложили стать арендаторами земельки??? А ведь преимущество, даже при продаже земельных паёв (в селах), отдается НЕ гр-ну "Х", а тому кто реально пользовался-обрабатывал земельку, взяв её у собственников в аренду. Как когда то у моих тестя-теща. Взамен денег, брали натурой. А сегодня, моя супруга и две её сестры (наследницы участков), получат тоже натурой: зерно, растительное масло и прочая. Все довольны. А вот НЕГОДЯИ-КОРРУПЦИОНЕРЫ плевали на эти Правила.Как и их депутат горсовета. Дрянь он и сволочь. Он заодно с бандитами у власти. А вы- законно-законно-... . Наверное вы причастны к беспределу. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Zlodey  (04.02.21 16:10): ОСМД продолбало возможность взять в аренду землю возле своего дома - а теперь крайне удивлено сложившейся ситуацией. Відповісти | З цитатою
Вероника  (04.02.21 15:48): Всё законно, потому как придомовая территория ОСМД не принадлежит. Если бы ее ОСМД в аренду взяло и налоги платило, тогда да. А так, всё по закону. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ксюша  (04.02.21 15:22): Вот так и у нас на Фрунзенском построили Свижину, люди выходили на митинг, но ничего не помогло... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті