Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі запускатимуть ракети з яйцями і боротимуться за 100 000 гривень

|«« «« »» »»|

21 червня у Дніпрі, на аеродромі Кам’янка, пройдуть унікальні ракетомодельні змагання Ukraine Rocketry Challenge.

Ракетомодельний спорт – технічний вид спорту, учасники якого змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску і пілотуванні (для радіокерованих) моделей ракет. В Україні розвиток цього виду спорту відбувається за сприяння Національної федерації ракетомодельного спорту України та громадської організації “Асоціація Noosphere”, зокрема її засновника – філантропа та бізнесмена, доктора економічних наук Макса Полякова.

Унікальність змагань Ukraine Rocketry Challenge в тому, що для польотів використовуються ракети з крихким вантажем. Моделі ракет імітують принцип систем безпеки космонавтів при польоті та посадці. Мета змагань – відправити ракету в політ на певну висоту з корисним навантаженням у вигляді сирого курячого яйця та забезпечити приземлення неушкодженого вантажу за певний проміжок часу.

Подібні змагання є частиною STEM освіти у США та деяких країнах Європи. Беручи участь у таких челленджах, учні середніх та старших класів вчаться конструювати, будувати, запускати моделі ракет, а також отримують практичний досвід презентації своїх розробок та вирішення різноманітних технічних завдань.

Ukraine Rocketry Challenge проводиться втретє. Для участі в змаганнях зареєструвалося 18 команд з Сумської, Чернігівської, Львівської, Житомирської, Харківської, Дніпропетровської, Херсонської областей та з міста Київ. Цьогоріч учасників вдвічі більше ніж на змаганнях в 2019 році. Переможці розділять призовий фонд 100 000 гривень.

Ще однією особливістю цьогорічних змагань є те, що команди будують свої моделі за прототипом ракети Firefly Alpha. Firefly Alpha – це ракета-носій компанії Firefly Aerospace, яку заснував Макс Поляков. Справа в тому, що зазвичай у ракетомодельному спорті конструюють «історичні» ракети. Наприклад, популярними є моделі за прототипом першої американської ракети-носія з екіпажем «Mercury Redstone» або відомого радянського носія «Союз». Alpha ж – цілком нове слово у космічних технологіях, адже ця ракета належить до надлегкого класу, а її конструкція має ряд оригінальних, «некласичних» рішень (наприклад, технологія клиноповітряного ракетного двигуна).

Програма змагань Ukraine Rocketry Challenge 21 червня:

9:20 - 10:20 – підготовка команд до першого туру польотів. Отримання альтиметрів, корисного вантажу, підготовка моделей до польоту;

10:20 - 11:10 – 1-й тур Ukraine Rocketry Challenge, запуски ракет;

11:10 - 11:30 – технічна перерва;

11:30 - 12:30 – підготовка команд до другого туру, отримання альтиметрів, корисного вантажу, підготовка моделей до польоту;

12:30 - 13:20 – 2-й тур Ukraine Rocketry Challenge, запуски ракет;

13:20 - 14:00 – технічна перерва;

14:30 - 15:30 – нагородження переможців.

Місце проведення: Аеродром Кам’янка, GPS координати: 48°33'25.2"N 35°01'12.9"E.

Вхід вільний для всіх бажаючих!

Більше інформації про ракетомодельний спорт можна знайти за посиланнями:
www.frms.ua - сайт національної Федерації ракетомодельного спорту України
Ютуб канал Федерації
www.noosphere.com - сайт ГО “Асоціація Noosphere”

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лена  (20.06.21 15:02): Ну хоть ракеты с яйцами Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Саша  (19.06.21 13:31): Яйца в небо вместо спутников, это забавно Відповісти | З цитатою
Добрый самаритянин  (18.06.21 19:35): Опоздали. На Пасху надо было.)) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті