Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
00:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євро зрівнявся з доларом: у НБУ пояснили наслідки для України

Євро зрівнявся з доларом: у НБУ пояснили наслідки для України

Для України наслідком паритету євро та долара може стати збільшення обсягів імпорту з країн єврозони.

Про це повідомив заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук в інтерв'ю ВВС News Україна, передає УНН.

"На світових ринках євро дешевшає відносно долара США і наразі він вже досяг паритету. Основна причина - негативні очікування з приводу можливої рецесії в єврозоні та енергетична криза. Попри значні обсяги імпорту газу, його запасів недостатньо для економіки", - сказав Ніколайчук.

За його словами, до цього додаються більш стрімке підвищення ставок для стримування інфляції Федрезервом США, тоді як ЄЦБ тільки сигналізував про підвищення ставок у липні. "При цьому боргові проблеми південних країн Єврозони можуть гальмувати посилення монетарної політики ЄЦБ", - зазначив посадовець.

"Повернемося до ситуації в Україні. Основні причини, які стримують зараз експорт, - втрата виробничих потужностей та ускладнене транспортування. Ураховуючи це, послаблення євро відносно долара США не матиме значного впливу на динаміку експорту з України. Ціна експорту зараз відіграє другорядну роль. Натомість послаблення євро здешевлює імпорт з країн єврозони та може призвести до зростання його обсягів», - розповів Ніколайчук.

13 липня євро впав до паритету долара вперше за два десятиліття.

Повідомлялося, що зниження на 12% є результатом численних факторів, від війни в Україні до енергетичної кризи та зростання ризику того, що росія припинить експорт газу і підштовхне єврозону до рецесії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (14.07.22 15:28): Готовим дровишки, закупаем сахар, соль, чай, макарошки, тёплые вещи и сало з цыбулею. Фантики имеют свойство обесцениваться, а гарный самогон универсальна вестчь! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті